Author photoAdrian Gubčo 26.10.2018 09:00

Construction update: Westend Plazza, 19.10.2018

Administratívny komplex Westend Plazza je takmer dokončený. Developer J&T Real Estate finalizuje práce na fasáde budovy, exteriéroch i v interiéri. Napriek zvýšenej aktivite v súčasnosti, dokončovanie bolo inak pomerne laxné.

Masívny administratívny development patrí k najväčším v Bratislave. Na deviatich nadzemných podlažiach sa nachádza viac ako 33-tisíc metrov štvorcových kancelárii, 2,5-tisíca metrov štvorcových retailu a gastra a v mohutnej podzemnej garáži približne 1.100 parkovacích miest.

Spoločne s dodatočnou vybavenosťou (kongresové centrum, foodcourt), Westend Plazza spĺňala nároky pre umiestnenie sídla Európskej liekovej agentúry EMA, Európska komisia však nakoniec rozhodla o umiestnení inde (v Amsterdame).

Nádvorie komplexu. Zdroj: J&T Real Estate

 

Možno aj preto sa developer neponáhľal s dokončením, hoci tesne pred voľbou sídla EMA už budova takmer vyzerala podobne ako teraz. Čakanie na rozhodnutie mohlo ovplyvniť spôsob jednania s možnými nájomníkmi, ktorí uprednostnili presun do iných developmentov. Aktuálne čísla obsadenosti Westend Plazza nie sú známe.

Dobudovaním Westend Plazza sa každopádne na nejakú dobu ukončí vývoj administratívnych komplexov Westend. Posledný prírastok je zapamätateľnejší hmotou, ako architektúrou, kde dlhé pásové okná v kombinácii s claddingom v mnohých asociujú architektúru spred niekoľkých desaťročí. Architektmi sú Šujan-Stassel,

Lokalita v budúcnosti ešte viac posilní svoj administratívny charakter. Na druhej strane Brnenskej cesty by mala vzniknúť centrála spoločnosti ESET. V dohľadnej dobe sa chystá zverejnenie prvých informácii o ambicióznom projekte, ktorý môže byť zásadný pri zvyšovaní vplyvu Bratislavy v medzinárodnom kontexte.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Pohľad od Brnenskej ulice
  • Pohľad od Brnenskej ulice
  • Pohľad od vstupu do SAV
  • Súčasťou komplexu sú veľkorysé nádvoria, ktoré budú parkovo upravené
  • Súčasťou komplexu sú veľkorysé nádvoria, ktoré budú parkovo upravené
  • Pasáž spájajúca jednotlivé časti komplexu, do ktorej budú orientované gastroprevádzky
  • Zdroj: J&T Real Estate

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube