Author photoAdrian Gubčo 01.02.2018 09:30

Príprava Zwirnu napreduje

Developer YIT Slovakia pokračuje v príprave realizácie projektu Zwirn. Po rekonštrukcii pamiatkovo chránenej Pradiarne a nového námestia, ktoré v rámci projektu vznikne, predložil na posudzovanie EIA aj prvú trojicu bytových domov, ktoré vytvoria prvý z troch blokov, ktoré budú Zwirn po dokončení tvoriť.

Zdroj: YIT Slovakia

Zdroj: YIT Slovakia

Blok bude členený do viacerých stavebných objektov, čo umožní etapizáciu výstavby a z hľadiska architektúry zas rozčlení fasády, takže bude pôsobiť mestskejšie. Svojim tvarom vytvoria objekty vnútroblok so zeleňou a s niekoľko parkovacími miestami, ktoré budú patriť už k rekonštruovanému projektu Pari, vnútroblok ako taký však bude verejne prístupný cez Páričkovu, ale aj pasážou z námestia.

Budovy samotné by mali mať osem nadzemných podlaží, prvé podlažie bude vyhradené službám, ostatné bytom, najvyššie dve budú ustúpené. V tomto bloku vznikne približne 250 obytných jednotiek, počet parkovacích miest, prevažne v podzemných garážach, je 488. Dátumy realizácie nie sú zatiaľ špecifikované, hoci predaj bytov by sa mal spustiť údajne ešte tento rok.

Zwirn je prvý súkromný projekt, ktorý vznikol po architektonickej súťaži, overenej Slovenskou komorou architektov, a vďaka tomu zatiaľ pôsobí ako jeden z najsľubnejších nových projektov v Bratislave a ako príklad skutočnej kvality. Súťaž vyhralo štúdio Compass Architekti so svojim presvedčivým konceptom, ktorý nadväzuje na lokálnu situáciu a vytvára jednoduchý, no silný model, ktorý má všetky predpoklady pre úspech, teda popularitu u zákazníkov i návštevníkov.

Zároveň je dobrým prísľubom do budúcna, že YIT takto pojme aj svoje ďalšie projekty, predovšetkým budúcu podobu Istropolisu na Trnavskom Mýte.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: YIT Slovakia
  • Zdroj: YIT Slovakia
  • Zdroj: YIT Slovakia
  • Zdroj: YIT Slovakia

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube