Author photoAdrian Gubčo 28.06.2018 08:30

Construction update: Ahoj Park, 20.06.2018

Rezidenčný projekt Ahoj Park od developera Ahoj Development, súvisiaceho s aktivitami miestneho politika a podnikateľa Martina Borguľu, získava finálne kontúry. Prvý z trojice domov je už prakticky dokončený.

Tento dokončený dom je aj najvyšší z celej trojice s ôsmimi nadzemnými podlažiami. Spoločne s jedným šesťpodlažným a jedným sedempodlažným blokom vytvárajú vnútroblok, kde vznikne zelené pobytové priestranstvo. Projekt celkovo obsahuje 195 bytov, s výnimkou jedného sú v tejto chvíli predané všetky. Byty sa predávali ako holobyty (edit: bola možnosť vybrať si aj štandard alebo nadštandard), čo je postup, od ktorého developeri postupne upúšťajú, pre koncových klientov to však umožnilo mierny pokles ceny a prispôsobenie si bytu podľa vlastnej chuti. Projekt obsahuje aj obchodné priestory v celkovej výmere 330 metrov štvorcových. Architektom Ahoj Parku je ateliér Compass Architekti, dokončenie a kolaudácia by mali prebehnúť postupne v priebehu tohto roka.

Ahoj Park je pomerne sympatický projekt, ktorý je zároveň súčasťou postupnej transformácie priemyselného areálu Výskumného ústavu zváračského. Predpokladá sa, že v budúcnosti sa ohlásia ďalšie projekty, ktoré prispejú k zmene územia z priemyselného na obytné.

Okrem Ahoj Parku už tieto zmeny začína byť vidno - niektoré staršie budovy sa rekonštruovali a slúžia na administratívne účely. Najznámejšou z týchto rekonštrukcií je zrekonštruovaná priemyselná hala pod názvom Optimum, kde našli sídlo viaceré inovatívne firmy.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Pohľad od Sliačskej ulice - dom A.
  • Dom C.
  • Pohľad do budúceho dvora, ktorý bude zazelenený a pribudne tu detské ihrisko a outdoor posilňovňa.
  • Dom C.
  • Dom B.
  • Zdroj: Ahoj Development

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube