Author photoAdrian Gubčo 08.10.2017 08:30

Construction update: Ahoj Park, 27.9.2017

Ahoj Park je prevažne rezidenčný projekt v blízkosti Račianskej ulice. Rastie na Sliačskej ulici a ide o ďalšiu súčasť postupnej transformácie priemyselného areálu Výskumný ústav zváračský.

Developerom Ahoj Parku je spoločnosť Ahoj Development, blízka staromestskému poslancovi Martinovi Borguľovi. Realizuje sa v troch fázach celkovo 129 bytov, predajnosť je veľmi slušná. Ako bolo nedávno spomínané v prípade projektu Nový Ružinov, aj tento developer stavil na istotu - najal si skúsených architektov z Compass Architekti, ktorí pripravili decentný projekt odrážajúci súčasný vkus. Dokončenie projektu možno predpokladať postupne v priebehu roka 2018.

Transformácia industriálnej zóny by mala naďalej pokračovať. Developer už zrekonštruoval dve budovy naokolo, v blízkej budúcnosti očakávam odhalenie ďalších fáz premeny VÚZ. Okolie Račianskej tak ešte viac posilní svoj rezidenčný charakter na úkor niekdajšieho priemyselného.
 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Developer pôvodne avizoval dokončenie prvej etapy už koncom tohto roka, určite to však nestihne.
  • Budúci dvor bude zazelenený a vznikne tu malý rezidenčný parčík.
  • Zrekonštruovaný objekt v susedstve sa premenil z ohavy na normálnu budovu.
  • Zdroj: Ahoj Development

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube