Author photoAdrian Gubčo 31.08.2017 09:30

Construction update: Urban Residence, 23.8.2017

Jeden z našich obľúbených projektov, Urban Residence od developera Lucron, podrástol. Na Račianskej ulici už stojí hrubá stavba prvej časti prvej budovy (A), vo veľmi krátkom čase dosiahne plnú výšku aj zvyšok prvej etapy. Výstavba druhej etapy je na úrovni terénu, harmonogram výstavby tretej etapy ešte predstavený nebol. 

Urban Residence pozostáva z troch budov (A, B, C), už z názvu vyplýva, že dominujúcou funkciou je bývanie. V budove A sa nachádza 210 obytných jednotiek (108 apartmánov v A I a 76 bytov a 26 apartmánov v A II), voľných je ešte 136, v budove B je 147 bytov, voľných je 62, v budove C vznikne 81 jednotiek (61 bytov a 20 apartmánov). Budova A je zároveň so siedmimi podlažiami najnižšou budovou, B má 9 podlaží, najvyššia budova C bude mať 12 podlaží. Na najnižšom podlaží každej z budov sa bude nachádzať občianska vybavenosť, spolu vo výmere takmer 3,3-tisíc metrov štvorcových. Parkovanie je riešené prevažne v podzemí. Autormi architektonického konceptu sú úspešní architekti zo štúdia Compass, dokončenie prvej časti domu A developer očakáva v júli 2018, o dva mesiace na to by mala byť dokončená celá budova A. Budova B by mala nasledovať do konca roka 2018.

Už teraz sa vďaka Urban Residence Račianskej prinavrátil charakter mestského bulváru, čo sa bude s dokončovaním projektu naďalej zlepšovať. Ulica ožije retailom a vybudovaním cyklotrasy, ktorá plynulo nadviaže na úsek, ktorý vybuduje developer Penta Investments v rámci susedného projektu Pri Mýte. Vďaka tomu, že developeri našli spoločnú reč, zároveň vnútroblokový park, ktorý vznikne v projekte Urban Residence, nájde svoje pokračovanie v Pri Mýte, kde bude zvieraný už vybudovanými objektami a pripravovanou treťou fázou.

V tomto území tak vznikne súvislý kus príjemného mesta, vďaka čomu oba projekty doslovne naplnia zmysel slova development.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Lucron

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube