Author photoAdrian Gubčo 02.07.2018 08:30

Construction update: N!do, 20.6.2018

Finálnu podobu už pomaly získava aj projekt, ktorý oprávnene priťahuje záujem mnohých - a v tomto prípade z pozitívnych dôvodov. V Novom Meste, v blízkosti jazera Kuchajda, sa dokončuje prvá fáza projektu N!do.

Prvá fáza N!da je rezidenčný projekt pozostávajúci z troch blokov s maximálne deviatimi nadzemnými podlažiami. V nich vzniká 115 bytov vo výmere od 30 do 140 metrov štvorcových, kde priemerné ceny zatiaľ nepredaných bytov dosahujú okolo 2400 eur na meter štvorcový. Hoci je projekt od centra relatívne vzdialený, lokalita patrí k prudko sa rozvíjajúcim a N!do zároveň poskytuje aj pomerne dobrý štandard. V rámci projektu vznikne 164 parkovacích miest, z toho len 15 na povrchu.

Čo treba pri N!de spomenúť predovšetkým, je však výrazná a kvalitná architektúra, ktorú developer IURIS Group zveril česko-slovenskému štúdiu GRIDO Architekti, ktoré už v Bratislave stojí za projektami ako Viktória alebo Octopus Habitat. Ambíciou developera bolo priniesť "milánsku eleganciu" - ťažko povedať, či je toto presný opis, každopádne však ide o jeden z najzaujímavejších aktuálnych projektov v Bratislave.

Po dokončení, ktoré sa očakáva v 3Q 2018, čaká N!do ešte rozšírenie o ďalšie etapy. V druhej by mala pribudnúť dvojica apartmánových domov s maximálne pätnástimi nadzemnými podlažiami, ako aj objekt s kanceláriami a občianskou vybavenosťou. V ďalších dvoch etapách by malo ísť zrejme o podobnú štruktúru.

Ak si zachovajú vysoký architektonický štandard prvej časti projektu, Bratislava a Nové Mesto získajú jeden veľmi príjemný obytný súbor, ktorý pozdvihne celé okolie.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: IURIS Group

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube