Author photoAdrian Gubčo 28.10.2023 19:00

YIMBA.sk má päť rokov

Presne pred piatimi rokmi, symbolicky v deň stého výročia vzniku Československej republiky, bola spustená aj stránka YIMBA.sk. Portál YIM.BA – Yes In My Bratislava mapuje proces premeny hlavného mesta Slovenska na významnú medzinárodnú metropolu. Nič z toho by nebolo možné bez vašej podpory.

YIMBA.sk vznikla pôvodne ako nadšenecký blog, prinášajúci krátke informácie o nových projektoch v Bratislave, fotky z ich výstavby alebo nové vizualizácie. Postupne sa pretransformovala na omnoho rozsiahlejší portál, ktorý každodenne prináša nové informácie, materiály a komentáre o rozvoji mesta. Dnes už navyše nie je len bratislavským portálom – záujemcovia o trendy v architektúre či urbanizme  tu nájdu aj články o vzorových projektoch inde na Slovensku i v zahraničí.

Naďalej zotrvávame v pôvodnej misii: ukázať, že rozvoj a výstavba nie sú nepriateľmi mesta. Dôležitou otázkou nie je či, ale ako. Sme priaznivcami kvalitného urbanizmu, architektúry aj udržateľnosti. Tešia nás dobre navrhnuté novostavby i zrekonštruované pamiatky. Vítame obnovu verejných priestorov aj rozširovanie možností nemotorovej a verejnej dopravy. S radosťou píšeme o nových riešeniach, ktoré zvyšujú kvalitu života v našom meste či mestách.

Zadosťučinením nám nie sú len postupujúce zmeny k lepšiemu a meniaca sa Bratislava či Slovensko, ale aj vedomie, že vám môžeme tieto pokroky predstavovať. Každý deň sa snažíme ukázať, že opäť došlo k nejakej pozitívnej novinke a metropola je opäť krajšia, príjemnejšia, udržateľnejšia či úspešnejšia. Isteže, vývoj nie je nikdy bez chýb, niekedy aj vážnych. Napriek tomu mesto napreduje – a napredujeme aj my.

Vďaka za to patrí vám, našim čitateľom, sledovateľom, partnerom, ale aj kritikom. Bez vašej podpory, podnetov aj pripomienok by sme nemohli robiť to, čo nás tak baví: písať o našom meste a zdieľať s vami potešenie z jeho súčasnosti i budúcnosti.

Sme presvedčení, že Bratislava zažíva dobre časy a ešte lepšie sú pred ňou. Za uplynulých päť rokov sme sa to snažili ukázať v tisíckach článkov, na desaťtisíckach fotografií, vo videách, diskusiách aj v rozhovoroch. Takisto veríme, že nové, lepšie mesto už začíname okolo seba vnímať a vidíme aj jeho obrovský potenciál.

YIMBA.sk sa ho už pol dekády snaží odkrývať – a plánuje aj naďalej. Našou ďalšou misiou je ukázať, že lepšie mesto znamená aj lepšiu krajinu. Ďakujeme za vašu doterajšiu priazeň. Budeme robiť všetko pre to, aby sme ju nesklamali a mohli aj naďalej ukazovať nielen novinky o rozvoji mesta či štátu, ale k pozitívnej budúcnosti aspoň troškou sami prispievať.

 

Tím YIM.BA – Yes In My Bratislava

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Kategórie

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube