Author photoAdrian Gubčo 28.10.2022 18:37

YIM.BA má štyri roky

Vážení priatelia, portál YIM.BA – Yes In My Bratislava má dnes štyri roky. Symbolicky, v deň stého výročia vzniku Československej republiky, bola spustená stránka, ktorá má mapovať proces premeny Bratislavy na významnú európsku metropolu. Vďaka vašej podpore sa web neustále rozvíja a dnes sa z neho stáva primárny zdroj informácií o vývoji mesta.

YIM.BA vznikla ako pokračovateľ myšlienky blogu Bratislava YIMBY – teda zdroja krátkych informácií o novinkách vo výstavbe v Bratislave. Hoci sa zmenil názov, podstata nie. Rozvoj mesta nie je škaredé spojenie. Ide o niečo, čo treba kultivovať a komentovať, ale predovšetkým podporovať. Len tak sa stane z Bratislavy skutočne skvelé miesto pre život.

Už dnes má pritom v rukách všetky predpoklady pre to, aby sa tak stalo: má vynikajúci polohu v spojení s európskym veľtokom a krásnymi zalesnenými vŕškami Malých Karpát, je v strede Európy, takže veľmi ďaleko nie je v podstate nikde, leží na križovatkách ciest a kultúr a sama je zmesou rozličných komunít, ktoré dodávajú jej životu bohatstvo. Tvár mesta to čiastočne odráža. Jemne sa spája s okolitou prírodou a krajinou, do ktorej je vložená zástavba mnohých tvárí, typov, výšok, podôb a charakterov. Niekoho to ruší, v kontrastoch Bratislavy je ale jej výnimočnosť.

Od dokonalosti má stále ďaleko, pričom má v susedstve mnohé vzory, ako pristupovať k budúcnosti lepšie. Bratislava môže byť európskym aj svetovým lídrom v kvalite života. Nesmie sa ale tejto výzvy báť. Rovnako nesmie zabudnúť, že dobré mesto nerobia budovy, chodníky a stromy, ale ľudia. Ak sa dobre pracuje s ľuďmi, ich možnosťami, potenciálom, túžbami aj vzťahmi, ostatné veci už prídu takmer automaticky.

Aj o tom je tento web. Chceme, aby sa Bratislava rozvíjala a chceme, aby bol tento rozvoj kvalitný. Želáme si, aby bola mestom pre každého a odrážala, že je mestom pre každého. Túžime po veľkomeste, ale aj po intímnom priestore nášho susedstva, kde sa navzájom poznáme. Máme víziu úspechu, ale vnímame, že úspechom je aj cesta.

Podobné zásady platia nielen pri zveľaďovaní mesta, ale aj tohto webu. Pred štyrmi rokmi sme opatrne začali. Teraz náš portál tvorí tím ľudí, zapálených pre Bratislavu a pre spoluprácu na jej zlepšovaní. V partneroch so Startitup Group sme našli nielen spolupracovníkov, ale aj fanúšikov, ktorých pozitívny vývoj tohto mesta teší rovnako ako nás.

Predovšetkým je to ale o čitateľoch. Práve vďaka im – vám - sa sen o novej Bratislave nerozplynul. Naopak, žije a je mocnejší ako kedykoľvek predtým. Ďakujeme vám za vašu podporu. Budeme robiť všetko preto, aby ju nesklamali a ešte dlho prinášali novinky o tom, čo sa v meste deje alebo bude diať. Ostáva len veriť, že to budú najmä dobré správy – a Bratislava bude čoraz lepším mestom.

 

Tím YIM.BA – Yes In My Bratislava

 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Súvisiace články

YIMBA.sk má tri roky

28.10.2021 20:37:40 Adrian Gubčo

Kategórie

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube