Author photoAdrian Gubčo 17.05.2022 18:12

YIM.BA sa spája so Startitup Group

Portál YIM.BA – Yes In My Bratislava vznikol v roku 2018 na základoch staršieho blogu Bratislava YIMBY, ktorý bol založený už na konci roka 2014. Od začiatku bolo hlavným cieľom poukazovať na pozitíva rozvoja Bratislavy a prispieť k tomu, aby sa metropola ďalej zlepšovala. Teraz web získal pre tento cieľ silného partnera: YIM.BA sa stáva súčasťou skupiny Startitup Group.

Bratislava YIMBY bolo drobným študentským projektom, ktorý mal pri svojom založení len skromné ambície. V meste vtedy chýbal hlas, ktorý by popri všetkom negativizme, súvisiacim s výstavbou, poukázal aj na jej pozitívne stránky. Aj vtedy už vznikali projekty, ktoré prinášali kvalitnú architektúru, lepší verejný priestor, novú zeleň, potrebné funkcie a skompaktnenie mesta. Na to všetko bolo treba upozorniť. Bratislava sa menila a mení na európsku metropolu a jej úroveň sa pomaly zvyšuje, a to aj vďaka investičným projektom súkromných aj verejných aktérov.

Ako sa čoskoro ukázalo, nadšencov rozvoja Bratislavy je viac – ide o tisíce ľudí, ktorí majú slovenské hlavné mesto radi a želajú mu úspech. Spolu s tým rástol aj blog. V rokoch 2017 – 2018 prešiel štrukturálnymi zmenami, aby bol 28.10.2018 (nejde o náhodný dátum) konečne spustený web yimba.sk. Dnes má táto stránka už takmer štyri roky a aj naďalej každodenne prináša informácie a novinky zo sveta výstavby, developmentu, urbanizmu a architektúry v metropole.

To všetko je možné len vďaka obrovskej podpore čitateľov a fanúšikov YIM.BA. Pre mňa ako pre autora je to zároveň záväzok, aby som prinášal nielen viac obsahu, ale aj vo vyššej kvalite a rozličného charakteru. Okrem článkov a fotografií pribudli v posledných rokoch videá, ožil Instagram a s veľkým nadšením sa zúčastňujem rozličných debát alebo prednášok. Fascinujúcu a dôležitú tému, akou je rozvoj Bratislavy, však treba komunikovať viac.

Je mi preto obrovským potešením, že som našiel partnera, ktorý význam tejto problematiky chápe. Portál Startitup vznikol za účelom informovania a poskytovania priestoru pre inšpiratívnych Slovákov a Slovenky, ktorí svojimi nápadmi, myšlienkami a inováciami formujú lepšiu budúcnosť tejto krajiny. O tom je aj YIM.BA – chváliť dobré projekty, ktoré posúvajú Bratislavu vpred, a poukazovať na problémy, ktoré výraznejšiemu zlepšeniu mesta bránia. Preto som s radosťou prijal ponuku Startitupu na spoluprácu.

Ide o najväčšiu zmenu vo fungovaní YIM.BA od jej vzniku, už čoskoro by ale mala priniesť prvé zlepšenia. „V tomto projekte vidíme obrovský potenciál a už tento rok veríme, že sa stane najkvalitnejším portálom svojho typu na Slovensku. Spolupráca s profesionálom, ako je Adrian Gubčo, je pre Startitup zároveň aj záväzkom,“ hovorí Co-founder Startitup Marek Šándor. Rovnako to vnímam aj ja. Preto sa už v týchto chvíľach pracuje na novinkách, ktoré prinesú nové pohľady na mesto a jeho budúcnosť.

Chcem sa opäť poďakovať vám, mojim čitateľom, čitateľkám, fanúšikom a fanúšičkám. Už onedlho sa vám odvďačím nielen slovami, ale aj omnoho bohatším zážitkom pri návšteve yimba.sk. Už v najbližších mesiacoch sa web citeľne posunie tak, aby bol tým najlepším zdrojom o rozvoji Bratislavy, developmente a architektúre na Slovensku.

 

Čítajte o spojení aj na webe Startitup.   

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Kategórie

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube