Author photoAdrian Gubčo 27.11.2020 15:41

Facebookova stránka YIM.BA najvplyvnejšou v Česko-Slovensku

Po analýze z leta minulého roka, kedy sa facebookova stránka YIM.BA – Yes In My Bratislava zaradila medzi najvplyvnejšie v segmente real-estate, developmentu a komerčných nehnuteľností v celom česko-slovenskom priestore, teraz dosiahla vrchol. Vyplýva to z analýzy miery interakcií, vypracovanej agentúrou Katedra Komunikácie.

Zdroj: Katedra komunikácie

Zdroj: Katedra komunikácie

Toto tvrdenie vychádza z výpočtu miery interakcie, pozostávajúcej zo sumáru komentárov, likeov a zdieľaní v sledovanom období (3Q 2020) prostredníctvom aplikácie Zoomsphere. V praxi to znamená, že jednotlivé príspevky zasahujú väčší počet užívateľov sociálnej siete a obsah, publikovaný na profile YIM.BA, čitateľov zaujíma. V tomto ohľade je YIM.BA schopná zasiahnuť viac ľudí, ako nákupné centrá, plánovacie inštitúcie, developeri alebo architektonické kancelárie.

Vysokú pozíciu mal blog už pred rokom, kedy boli pred ním len profily nákupných centier, propagujúce rozličné akcie, produkcie či podujatia. Tieto aktivity a typ príspevkov však zasiahla pandémia koronavírusu COVID-19. Na prvé miesto sa tak dostala stránka, propagujúca témy developmentu, rozvoja mesta, urbanizmu a architektúry, špecializovaná na slovenskú metropolu. Na druhom mieste sa umiestnil pražský Institut plánování a rozvoje Hlavního města Prahy, na treťom stránka populárneho občianskeho združenia Čierne diery.

Nido

Tieto čísla dokazujú, že inak vysoko odborné témy sú v Bratislave predmetom mimoriadneho záujmu verejnosti. Hlavné mesto prechádza veľkou premenou, spojenou s výstavbou nových komerčných aj verejných projektov. To ovplyvňuje mnoho obyvateľov, ktorí si vyhľadávajú informácie o developmente, o možnostiach bývania v pripravovaných rezidenčných súboroch, o plánovaných rekonštrukciách či architektonických súťažiach alebo o zmenách v doprave. Nejde o okrajovú záležitosť pre pár nadšencov, ale o dôležitu spoločenskú otázku.

To dokazuje aj fakt, že sponzorovaných príspevkov je na facebookovom profile YIM.BA – Yes In My Bratislava minimum. Obsah sa tak šíri do veľkej miery organicky.

Pre mňa ako pre autora väčšiny článkov a obsahu sú tieto čísla veľkým zadosťučinením aj záväzkom, na ktorý sa pozerám s vďačnosťou i so zodpovednosťou k tomu, aby bol web ešte lepší. Preto by som chcel v blízkej dobe – ideálne v prvej polovici budúceho roka – priniesť viaceré novinky, ktoré by ho mohli ešte viac obohatiť a zlepšiť užívateľský komfort aj zväčšiť rozsah podávaných informácií.

Cieľ YIM.BA – Yes In My Bratislava, sprostredkovaný aj jeho facebookovou stránkou, ostáva aj naďalej rovnaký: predstavovaním rozvoja metropoly sprostredkovať verejnosti úžasnú mieru transformácie, ktorou Bratislava prechádza, vytvárať predpoklady, aby sa z nej stalo ešte príjemnejšie, udržateľnejšie a krajšie miesto pre život a podnecovať diskusiu o hodnotách mesta a spôsoboch, akým ho spraviť lepším. Ide o nekonečnú úlohu a prácu, s veľkým potešením sa jej však budem venovať aj naďalej.

 

Za analýzu ďakujem PR agentúre Katedra Komunikácie. 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Katedra komunikácie

Kategórie

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube