Author photoAdrian Gubčo 16.04.2018 08:30

Projekt Kesselbauer štartuje

Už dávnejšie sa na tejto stránke objavili vizualizácie projektu Kesselbauer, ktorý pripravuje investičná skupina Proxenta. Teraz developer spúšťa predaj bytov a zverejňuje ďalšie informácie o súbore budov, ktoré skompaktnia zástavbu v okolí Námestia 1. mája.

Zdroj: Proxenta

Zdroj: Proxenta

Kesselbauer bude napohľad pozostávať z dvoch objektov, ktoré budú vzájomne prepojené. Oboje vzniknú na mieste zasanovaných starších budov, pričom v jednom prípade bude vybudovaná replika fasády, v druhom vznikne úplná novostavba. Domy dosiahnu výšku ôsmich nadzemných podlaží, usporiadané budú do bloku, ktorý vytvoria s už dokončeným projektom Proxenty Weinhauer. Na nádvorí domu vznikne zelený vnútroblok.

V projekte vznikne 130 bytov, resp. apartmánov. Ponúkané budú dvoj- a trojizbové jednotky s výmerami od 45 do 78 metrov štvorcových, väčšina bytov bude mať balkón, výnimku tvoria byty v časti s historizujúcou fasádou. Keďže najvyššie podlažia budú stupňovito odsadené, umožňuje to zriadenie niekoľkých veľkorysých terás. Štandard možno definovať ako veľmi mierny nadpriemer. Parkovanie je riešené v podzemnej garáži, vznikne 155 parkovacích miest. Realizácia Kesselbauer-u by sa mala spustiť v 3Q 2018, dokončená by mala byť do konca roka 2020.

Hoci architektúrou pôsobí Kesselbauer pomerne rozpačito (a to tak v modernej, ako aj historizujúcej časti) realizácia tohto projektu je prínos. Vznikne na mieste už dlhšiu dobu zanedbaných budov, prispeje ku dobudovaniu tejto časti centrálnej Bratislavy a privedie nových obyvateľov, čo centrum metropoly veľmi potrebuje. Finálny vzhľad celého bloku sa však dosiahne až po vyplnení susednej prieluky, kde sa pripravuje projekt Metropolitan Star.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Proxenta
  • Zdroj: Proxenta
  • Zdroj: Proxenta
  • Zdroj: Proxenta
  • Zdroj: Proxenta

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube