Author photoRED 11.09.2023 15:45

Prichádza INTEBOLD – prvý festival o interiéroch na Slovensku

Dva dni nabité interaktívnymi prednáškami, prezentáciami a kreatívnymi aktivitami. INTEBOLD festival má ambíciu byť najväčšou udalosťou so zameraním na interiéry na Slovensku a priniesť množstvo zaujímavých zážitkov pre nadšencov interiérov a komunikácie. Prvý ročník sa uskutoční v dňoch 20. – 21. októbra v Design Factory v Bratislave.

Zdroj: SAID

Zdroj: SAID

V čase, keď teploty klesajú, dni sa krátia a namiesto letných terás nás stále viac lákajú útulné interiéry, nastáva správny čas pre interiérový dizajn. Slovenská asociácia interiérových dizajnérov preto s veľkým nadšením prináša nový festival interiérov INTEBOLD. V dňoch 20. a 21. októbra 2023 sa predstavia slovenskí a zahraniční rečníci, ktorí vyjadria svoj pohľad na tvorbu a procesy v interiéroch zo všetkých uhlov. Festival poskytne skvelý priestor na vytvorenie nových priateľstiev s ďalšími nadšencami interiérového dizajnu a architektúry.

 

Užijete si atraktívny program festivalu

INTEBOLD festival si kladie za cieľ poskytnúť návštevníkom možnosť vzdelávať sa a inšpirovať elitnými profesionálmi s inovatívnymi perspektívami nielen v oblasti interiérového dizajnu. Otvorí tému interiéru orientovaného na užívateľa, adaptácie priestoru, lokálnych výziev, či nových technológií a komunikačných procesov. Počas dvoch dní budú mať návštevníci šancu rozšíriť si svoje vedomosti, zapojiť sa do prednášok a získať poznatky od medzinárodných aj domácich odborníkov. Okrem nových znalostí a inšpirácie festival ponúka vynikajúcu príležitosť na networking. 

 

Interiér baru GRAO od Alana Prekopa. Zdroj: SAID

 

Vypočujete si medzinárodných rečníkov

Hlavnými rečníkmi budú špičkoví odborníci, ktorí odprezentujú svoje profesionálne skúsenosti a zároveň sa zúčastnia panelových diskusií, kde budú odpovedať na otázky návštevníkov. Medzi rečníkov patrí uznávaný britský autor publikácií o interiérovom dizajne a architektúre Graeme Brooker. Pozvanie prijali architekti z ateliéru BKPŠ Martin Kusý a Pavol Paňák, ikony slovenskej architektúry, aj úspešná Slovenka Zuzana Phillips Palugova z Londýna, ktorá navrhuje interiéry najbohatším ľuďom sveta. Pripoja sa rečníci ako architektky Ulla Hell (AT) a Lenka Petrakova (UK), svetelný mág Magnus Wästberg (SE), interiérový architekt René Pier (DE), či Michal Pastier, inovátor a kreatívny riaditeľ, a Michal Matloň, psychológ architektúry. Pridajú sa však aj ďalší, ktorí sa tešia na stredoeurópske dobrodružstvo interiérov.

 

Zdroj: SAID

 

Spoznáte najlepšie slovenské interiéry

Dôležitou súčasťou festivalu bude aj vyhlásenie víťazov o najlepšie slovenské interiéry INSAID AWARDS. V poradí štvrtý ročník podujatia predstaví najinovatívnejšie a najzaujímavejšie projekty v oblasti interiérového dizajnu na Slovensku. Medzinárodná porota už vybrala finalistov a po osobných prehliadkach sa nakoniec zhodne na tohtoročných víťazoch v kategóriách Privátny interiér, Pracovisko, HoReCa, Verejný interiér, Scénografia a show a Študenti.

 

VIDEO z odovzdávania ocenení INSAID AWARDS 2022

 

Vstupenky už sú v predaji 

INTEBOLD festival sa bude konať v znovuzrodenej Design Factory v bratislavských Jarovciach. Nachádza sa v pôvodnej zrekonštruovanej sýpke s novým kvalitným verejným priestorom. Atmosféra s jedinečným historickým rázom umocní celkový zážitok návštevníkov a poskytne tú správnu kulisu pre vynikajúci dvojdňový zážitok. Vstupenku si môžete kúpiť na www.intebold.com. Naviac, podujatie je zaradené do Profesijného vzdelávania architektov v rámci kategórie B, členovia SKA získajú za absolvovanie 10 kreditov.

 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Kategórie

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube