Author photoRED 25.05.2023 16:50

Najlepšie slovenské interiéry nám predstaví 4. ročník súťaže INSAID AWARDS

Slovenská asociácia interiérových dizajnérov SAID po úspechu prvých troch ročníkov súťaže INSAID AWARDS odmení aj tento rok tie najlepšie slovenské interiéry. Prihlášky môžu podať autori zaujímavých interiérov v kategóriách privátny interiér, pracovisko, HoReCa, verejný interiér, výstavy a scénografia a osobitnú kategóriu majú návrhy študentov. Hodnotiť ich bude odborná porota, zložená z rešpektovaných odborníkov z oblasti interiérového dizajnu z celej Európy.

Zdroj: INSAID

Zdroj: INSAID

Aj 4. ročník prináša novinky

Cieľom súťaže INSAID AWARDS je propagovať kvalitné interiérové realizácie, vzdelávať odbornú a laickú verejnosť a šíriť osvetu o interiérovom dizajne. Zároveň je zámerom rozprúdiť diskusiu o činnosti interiérového dizajnéra a jeho vplyve na zdravie, bezpečnosť a blaho užívateľov interiérov.  Úlohou súťaže je tiež podporiť prvotriednu interiérovú tvorbu, jej tvorcov a študentov  oblastí blízkych interiérovému dizajnu.

Na Slovensku nemá INSAID AWARDS, ako súťaž oceňujúca interiéry, obdoby. Jej kvalitu si všimli aj organizácie fungujúce na celoeurópskej úrovni a organizátori sú dnes lídrami tímu, ktorí pripravuje súťaž európskeho formátu.

 

Zdroj: INSAID

 

„Novinkou štvrtého ročníka súťaže je kategória Výstavy a scénografia, ktorá vznikla práve na základe skúseností z minulých ročníkov,“ vysvetľuje Martina Uhrínová, ktorá spolu s Milanom Illésom INSAID AWARDS organizuje. „Prihlasovali sa nám viaceré dočasné inštalácie výstav, či divadelných scén. Išlo o veľmi kvalitne riešené priestory, preto sme sa rozhodli im vytvoriť kategóriu.“

Samotné vyhlásenie víťazov bude súčasťou programu 1. INSAID Konferencie o interiérovom dizajne so spíkrami a odborníkmi z celého sveta. Organizátori sa rozhodli pre tento dôležitý krok v snahe podporiť diskusiu o interiérovom dizajne.

Galéria

  • Zdroj: INSAID
  • Zdroj: INSAID
  • Zdroj: INSAID
  • Zdroj: INSAID
  • Zdroj: INSAID

Prihlasovanie spustené

Pre interiérových dizajnérov, architektov, ale aj študentov je konfrontácia ich tvorby zaujímavá a spätná väzba od odborníkov z danej oblasti vie byť inšpiratívna. Prihlasovanie do súťaže INSAID AWARDS 2023 je v plnom prúde a prihlášky môžu záujemcovia podávať na web stránke projektu najneskôr do 31. mája 2023 v súťažných kategóriách:

  • privátny interiér,

  • pracovisko,

  • HoReCa

  • verejný interiér,

  • výstavy a scénografia,

  • študent


Projekt do súťaže môže prihlásiť každý autor a spoluautor interiéru, či už ako firma, investor, výrobca, dodávateľ, alebo fyzická osoba. Autori môžu byť domáci aj zahraniční. Podmienkou je, aby bol interiér zrealizovaný na Slovensku za ostatné dva roky. V samostatnej kategórii sa do súťaže zapájajú aj študenti zo slovenských univerzít a stredných škôl.

Jednotlivé projekty bude hodnotiť odborná porota súťaže, ktorú tvoria rešpektovaní odborníci z oblasti interiérového dizajnu - Štefan Polakovič, Lenka Petráková, Ivana Komanická, Broňa Tarnócy a pohľad zo zahraničia prinesú René Piér, Davina Preca a Martin Thörnblom.

Projekty budú hodnotené na základe viacerých aspektov, medzi ktoré patrí ekológia, udržateľnosť, použité materiály, ale aj funkčnosť, inovácia, kreativita, kontext, či príbeh.

Oznámenie laureátov ocenenia prebehne koncom leta a samotných víťazov 4. ročníka INSAID AWARDS 2023 vyhlásia počas galavečera 20. októbra 2023.

 

Zdroj: INSAID

 

Viac informácií nájdete na www.insaid.sk

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Kategórie

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube