Author photoAdrian Gubčo 18.01.2018 09:30

Doprava v Bratislave

V relácii Reportéri sa objavila mimoriadne zaujímavá reportáž, venujúca sa riešeniu dopravy v Bratislave. Tá ukazuje, že dopravné plánovanie v Hlavnom meste je momentálne v kritickej situácii.

Zdroj: RTVS

Zdroj: RTVS

V reportáži sa vyjadrilo viacero odborníkov, aktivistov i developerov, ktorí si všetci zrejme uvedomujú, že dopravné riešenie budúcej novej časti centra mesta má mimoriadne nedostatky, keď sa spolieha takmer výlučne na obsluhu formou individuálnej automobilovej dopravy. Príklady zo zahraničia nasvedčujú, že na obslúženie centrálnych lokalít s veľkými koncentráciami obyvateľstva a pracujúcich môže stačiť aj dobre nadizajnovaná verejná doprava (ak sa zmení optika, pri ktorej sa kapacita ciest počíta nie podľa počtu vozidiel, ale počtu prepravených ľudí). K takémuto riešeniu treba pristúpiť aj v Bratislave, keďže cesty v danom území sú už v súčasnosti na hrane kapacity.

Ako smutná čerešnička na torte v tejto reportáži pôsobí, že Magistrát Hlavného mesta SR Bratislava sa k téme vôbec oficiálne nevyjadril. Príspevok Hlavnej architektky nemožno považovať za oficiálne vyjadrenie mesta, keďže jej vplyv na dopravné plánovanie je minimálny.

Čoho je však ticho zo strany Magistrátu dôkazom? Nikto nie je kompetentný, nie je žiadna vízia alebo nebolo dovolené nikomu sa vyjadriť? Ťažko si vybrať, ktorá možnosť je horšia.

 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube