Author photoAdrian Gubčo 28.08.2017 10:00

Construction update: Blumental, 22.8.2017

Okolie Račianskeho mýta postupne získava stále mestskejší charakter spolu s tým, ako sa dokončujú projekty v jeho blízkosti. Jedným z takých je Blumental, kde sa postupuje na jeho druhej etape, kým prvá etapa medzičasom vhodne doplnila existujúcu zástavbu. Projekt realizuje developerská spoločnosť Corwin Capital.

Tak ako prvá etapa, aj druhá obsahuje rezidenčnú a administratívnu časť a retail na prvom nadzemnom podlaží. Všetky stavebné objekty sú už v štádiu hrubej stavby, pracuje sa na zatepľovaní a inštalovaní fasád. Dominantou celého projektu je 12-podlažná kancelárska budova, týčiaca sa nielen nad okolitou zástavbou, ale aj nad novým námestím, ktoré už taktiež postupne získava podobu. Rezidenčná časť je orientovaná na Radlinského ulicu a do dvora, ktorý zdieľa s prvou časťou projektu.

Celkovo vzniká 75 1- až 5-izbových bytov a 8.700 metrov štvorcových komerčných priestorov (obchodných aj kancelárskych). Architektúra projektu, až na výškovú časť, ktorá v danej lokalite pôsobí nevhodne (takisto ako vedľajší internát), je veľmi decentná a veľkomestského charakteru, s podpisom architektonickej kancelárie A1 ReSpect. Dokončenie projektu sa očakáva v priebehu roka 2018.

Okrem Blumentalu v okolí vyrastá celá rada projektov, ktoré zásadne zmenia túto časť mesta. V tesnej blízkosti Blumentalu to je nedávno odhalená Proxenta Residence od rovnomenného developera, kde sa hĺbi jama pre základy, o niečo ďalej polyfunkčný komplex Stein2 od developerov YIT Slovakia a AMW Development. Popri Račianskej ulici napreduje výstavba druhej časti projektu Pri Mýte od Penta Investments a susediaceho rezidenčného projektu Urban Residence od Lucronu.

Dá sa teda očakávať, že okolie Račianskeho mýta bude v blízkej dobe výrazne živšie. Stále však zaostáva kvalita verejných priestranstiev a úroveň zariadení verejnej dopravy (stav trate a zastávok), ktoré budú v blízkej dobe pod silnejším tlakom.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Corwin
  • Zdroj: Corwin

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube