Author photoAdrian Gubčo 06.04.2018 09:30

Construction update: Zimák Residencie, 01.04.2018

V neveľkej vzdialenosti od Zimného štadióna Ondreja Nepelu, ale aj Národného futbalového štadióna, s ktorým čiastočne súvisí, vzniká projekt Zimák Rezidencie. Ide o rekonštrukciu niekdajšej administratívnej budovy na bytový dom.

Práce na prestavbe objektu sa začali už pred rokom a napredujú relatívne pomaly, stavba tak už mešká oproti pôvodne plánovanému termínu dokončenia koncom roka 2017. Pôvodná sedempodlažná budova získala nadstavbu, celkovo v nej vznikne 57 bytov s výmerami od 36 do 107 metrov štvorcových. Viditeľnou zmenou prešiel aj suterén, kde vzniká parkovanie v rozsahu 46 parkovacích miest (plus ďalších 14 na povrchu). Projekt sa prezentuje vyšším štandardom aj cenami, voľných je však už len 9 bytov. Developerom projektu je spoločnosť NAKA, s.r.o., blízka architektovi projektu, Karolovi Kállayovi ml. Dátum dokončenia nie je aktuálne známy.

Karol Kállay je architektom aj blízkeho NFŠ a tak ako pri tomto veľkom projekte, ani pri Zimák Rezidencie nejde o výnimočnú architektúru. Na druhej strane, pri projektoch menších bytových domov nie je až tak zásadná - narozdiel od investície, na ktorej sa významnou mierou podieľa štát.

Je otázne, ako by NFŠ vyzeral, keby sa naňho robila architektonická súťaž, a či by vyhral ten istý architekt. Ide o prípad, v ktorom sa ukazuje zodpovednosť architekta, ktorý by si mal uvedomiť, že je lepšie zostať pri menej významných projektoch bytových domov ako určovať podobu najexponovanejších stavieb v krajine.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: NAKA, s.r.o.

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube