Author photoAdrian Gubčo 31.10.2018 08:15

Construction update: Sofora, 28.10.2018

Jeden z najpríjemnejších ružinovských projektov Sofora už rastie nad úrovňou terénu. Polyfunkčný súbor pozostávajúci z bytového domu a kancelárskej budovy, vznikajúci na malom pozemku na nároží Svätoplukovej a Kvačalovej ulice, tak začne postupne formovať severnú stranu Kukorelliho parku.

Sofora vzniká v náročných podmienkach, napriek tomu tu vzniká zaujímavá koncentrácia funkcií v architektonicky príťažlivej stavbe. Projekt pozostáva z osempodlažnej bytovky a štvorpodlažného kancelárskeho objektu. Spoločne vytvárajú nádvorie, do ktorého bude čiastočne orientovaná občianska vybavenosť v parteri.

Dom obsahuje 36 bytov, ktoré sa od iných projektov odlišujú veľkorysejšími výmerami ako je bežný štandard. To v kombinácii s lokalitou očividne zapôsobilo na klientov pomerne dobre – voľné sú už len tri byty, a to v momente, keď je postavené ešte iba prvé nadzemné podlažie. Klientov neodradili ani ceny, dosahujúce priemernú hodnotu 2.850 eur na meter štvorcový. Súčasťou tejto ceny je aj pomerne dobrý bytový štandard.

Ohľadne kancelárskej budovy sú viac kusé informácie, vie sa len o celkovej výmere takmer päťsto metrov štvorcových. Prvé nadzemné podlažie je celé vyhradené retailu, celkovo by tu malo vzniknúť šesť prevádzok. Parkovanie je riešené v podzemí, vybuduje sa 68 parkovacích miest.

Sofora vynikajúcim spôsobom zhodnocuje pozemok, na ktorom sa nachádza. Ten bol dlhodobo prázdny a nevyužitý, kvalitné architektonické riešenie mu však dá zmysel a okoliu dodá viac života. Projekt zo severu vymedzí príjemný Kukorelliho park, ktorý by po miernej revitalizácii mohol byť jedným z najkrajších mestských parkov. Vďaka doplneniu vybavenosti a služieb v okolí, k čomu Sofora prispeje, park posilní svoj význam ako miesto stretnutí miestnej komunity.

Developerom Sofory je spoločnosť DEVAK, s.r.o., projektantom architektonické štúdio AK Csanda Piterka. Dokončenie sa očakáva na jeseň 2019.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Bytový dom, pohľad od Kvačalovej ulice
  • Bytový dom, pohľad od Svätoplukovej ulice
  • Kancelárska budova, pohľad od Svätoplukovej ulice
  • Kancelárska budova, pohľad od Záhradníckej ulice
  • Kancelárska budova, pohľad od Kvačalovej ulice
  • Zdroj: DEVAK, s.r.o.

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube