Author photoAdrian Gubčo 09.08.2018 08:30

Construction update: Nový Ružinov, 29.7.2018

Postupne vznikajúca mikroštvrť, resp. menšie sídlisko Nový Ružinov, začína získavať svoju finálnu podobu. Zo šiestich objektov, ktoré vznikli v prvej fáze, sú už štyri dokončené, na jednom sa finalizuje fasáda, na poslednom sa budova blíži k dosiahnutiu hrubej stavby. Neskôr majú pribudnúť aj ďalšie etapy výstavby.

Táto časť projektu obsahuje dokopy 296 bytov a apartmánov v objektoch s maximálne siedmimi nadzemnými podlažiami, ktoré svojim členením vytvárajú zelený centrálny parčík. Developer, ktorým je spoločnosť CZ Slovakia, stavil na osvedčené štúdio Compass Architekti, ktoré má rozsiahle skúsenosti s navrhovaním podobných bytových súborov. Tí pripravili v rámci možností solídny produkt, ktorý oslovil veľký počet klientov - veľký počet bytov je už vypredaných, zostáva šesť bytov v dome Valentine, na ktorom sa robí fasáda, a osemnásť v dome Mary. Ich dokončenie sa očakáva v 3Q 2019, resp. v 4Q.

Veľký úspech predaja sa prirodzene odzrkadľuje na snahe o rozšírenie projektu, v ďalšej fáze by mal začať vypĺňať dnes nezastavané polia severovýchodne od realizovanej časti projektu. V celkovo siedmich objektoch by malo pribudnúť 178 bytov a apartmánov, ako aj "zariadenie pre sociálne služby", či administratíva a občianska vybavenosť. Predpoklad začiatku výstavby je rok 2019.

Nový Ružinov nepatrí k najluxusnejším projektom, a to ani lokalitou, ani prevedením. Napriek tomu, aj vďaka cene či benefitu v podobe pekného parčíku od kancelárie LABAK, prináša na trh produkt, ktorý môže osloviť mnohých. Po dobudovaní rýchlostnej cesty R7 a diaľnice D4 pôjde zároveň o lokalitu síce rušnú, ale s lepším napojením na centrum mesta, aj vďaka preložke Slovnaftskej ulice v tesnom dotyku s Novým Ružinovom. V budúcej Bratislave to môže byť veľmi silná výhoda.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • V parku sa namiesto klasického detského ihriska nachádza séria prvkov, ktoré môžu osloviť viac skupín
  • Dom Valentine
  • Dom Mary
  • Dom Mary
  • Pole, kde vznikne druhá fáza projektu
  • Zdroj: CZ Slovakia

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube