Author photoAdrian Gubčo 26.11.2017 12:00

Construction update: Nový Ružinov, 24.11.2017

Výstavba obytného súboru Nový Ružinov od developera CZ Slovakia ďalej napreduje - po odovzdaní prvých dvoch domov budú čoskoro odovzdané ďalšie dva. Vďaka tomu tak možno predstaviť aj takéto netradičnejšie fotky priamo z jedného z bytov.

Projekt ako taký by po dokončení mal obsahovať zhruba 400 bytov v šiestich domoch, ktoré spoločne vytvoria polootvorený vnútroblok, v ktorom vznikne parkovo upravená plocha. Ako bolo povedané, štyri domy sú už hotové, piaty je vo výstavbe s dátumom dokončenia v priebehu roka 2019, realizácia šiesteho by sa zrejme mohla spustiť v roku 2018. Architektúru a urbanistický koncept projektu pripravili v Compass Architekti, landscape architektúra je z pera štúdia LABAK.

Jednotlivé domy sú pomenované po odrodách ruží, čo má odrážať polohu na okraji populárnej štvrte Ružinov, hoci lokalita je už mimo tradične vnímanej štvrte, ale v území, nazývanom Pálenisko, ktoré v budúcnosti zrejme čaká mimoriadny rozvoj.

Rozvíjať sa má aj samotný projekt, keďže developer chce po dokončení rezidenčnej časti pokračovať výstavbou kancelárii a mestskej polyfunkcie. Nateraz je však presné dátumy predvídať predčasné.

Za fotografie veľká vďaka fanúšičke.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • ZdroJ: CZ Slovakia

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube