Author photoAdrian Gubčo 12.01.2018 10:00

Zoznam aktívnych projektov

Keďže je ešte stále začiatok roka 2018, je to príležitosť pre predstavenie plánov na nadchádzajúci rok. Bratislava zažíva jedno zo svojich najlepších období, po ktorom definitívne zmení svoju tvár a nebude viac už "mestom, ktoré prejdete za pár hodín", ale sebavedomou metropolou so svojským a autentickým charakterom.

Zdroj: J&T Real Estate

Zdroj: J&T Real Estate

V zozname sa nachádzajú desiatky projektov, ktoré sa dotýkajú väčšiny mestských častí. Hoci sa stále nájde niekoľko zle nastavených, kontroverzných, či priamo škodlivých zámerov, veľká väčšina je pozitívnym príkladom, ako sa mesto má rozvíjať - vhodnou mierou zahusťovania, zveľaďovania okolitých priestranstiev či doplnením občianskej vybavenosti. Developeri sa stále viac učia orientovať na klienta, čo prináša svoj pozitívny odraz vo výzore jednotlivých projektov.

V zozname zamrzí nízky počet významnejších verejných projektov. Ide o niečo, čo sa musí čo najskôr zmeniť - Bratislava nemá v skutočnosti až taký veľký problém s kvalitou architektúry súkromných stavieb. Je to predovšetkým kvalita verejného priestoru, ktorá kríva. Nanešťastie, napriek určitým iniciatívam zatiaľ nevidno výraznejšiu aktivitu samospráv pri snahe zásadne ovplyvniť vzhľad mestského exteriéru.

Zoznam je nekompletný, obsahuje iba najvýznamnejšie a najzaujímavejšie projekty, a k tomu len tie, ktoré sú aktívne k januáru 2018. V tomto roku však možno očakávať predstavenie ďalších zámerov, zrejme by to mohla byť Vydrica, ďalšia časť Klingerky, okolie Cvernovky (Ružového hradu) alebo realizácia súťaže na Istropolis. Predikciou tak je, že Bratislava ani tento rok spať nebude.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Súvisiace články

Kategórie

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube