Author photoPR 02.06.2023 17:00

Viac pohodlia, úspor aj výhľadov: kancelárie v SPECTRUM Tower sú horúcou adresou v meste

Bývala budova Tatrabanky na Černyševského zmenila majiteľov a na trh prináša inovácie a riešenia, ktoré sú skutočný „gamechanger“.

SPECTRUM Tower na lukratívnej adrese Černyševského 50. Zdroj: SPECTRUM Tower

SPECTRUM Tower na lukratívnej adrese Černyševského 50. Zdroj: SPECTRUM Tower

Ako ukázal svet po pandémii, kancelárie nie sú prežitok a ľudia sa do nich radi vracajú, ak sa v nich cítia príjemne. Aby však nájomcom prinášali úžitok bez zbytočných nákladov, je nutné pozrieť sa na ne komplexnejšie. Od moderných kancelárií sa očakáva, že budú reflektovať najnovšie poznatky z oblasti organizačnej psychológie, trvalej udržateľnosti, zdieľanej ekonomiky či biofilického dizajnu.

 

Zelenšie, úspornejšie, komfortnejšie

Podľa prieskumu CBRE z jesene minulého roku sa priority zamestnávateľov v otázke priestorového zabezpečenia firiem posúvajú smerom k udržateľnosti a praktickosti. Až 84% firiem chce sídliť v energeticky úsporných budovách, pričom 45% z nich preferuje budovy so zeleným certifikátom. Do popredia sa čoraz viac dostáva pohodlie zamestnancov, s čím súvisí aj bezproblémová dopravná dostupnosť. Tá je rozhodujúcim faktorom pri výbere pracovného priestoru až pre 82% firiem.

 

Priestor ako faktor prospešnosti   

Kvalitný office space je jedna z hlavných výziev firiem, ktoré chcú pritiahnuť, ale predovšetkým udržať si talentovaných pracovníkov. Nevyhovujúce priestorové podmienky sú príliš drahý omyl. Prispievajú k zníženej produktivite a tá podľa minuloročnej správy State of the Global Workplace oberá svet o takmer 8 biliónov eur ročne, čo je ekvivalent 11% globálneho hrubého domáceho produktu.

 

Všetky priestory v ponuke SPECTRUM Tower sa prenajímajú zariadené. Zdroj: SPECTRUM Tower

 

Revitalizácia menom SPECTRUM Tower

Našťastie už aj na Slovensku pribúdajú progresívne projekty, ktoré majú odvahu dívať sa na office space inak, približovať ho súčasným trendom aj pripravovať na budúcnosť. Jedným z nich je SPECTRUM Tower situovaný v bývalej budove Tatrabanky na Černyševského ulici.

SPECTRUM Tower stavia svoju komunikáciu na unikátnom koncepte takzvaných organických kancelárií. Ide o plne modulovateľný, „živý“ priestor, ktorý sa v maximálnej miere prispôsobuje nájomcom, čo umožňuje firmám presnejšie zacielenie ich individuálnych nárokov a ich rýchlejšie implementovanie do každodennej operatívy.

„Naším cieľom bolo zdynamizovať a zefektívniť segment prenájmu kancelárskych priestorov, spraviť ho pre nájomcov viac user-friendly. Neopierame sa teda o univerzálne mustry korporátov, ale o bezprostrednú individuálnu skúsenosť a expertízu ľudí, ktorí majú odvahu dívať sa na office space po novom,“ vysvetľuje Vladimír Kupčo, spolumajiteľ budovy a predseda predstavenstva SPECTRUM Tower a.s.

 

Unikátom SPECTRUM Tower je AAA lokalita a 360° výhľad. Zdroj: SPECTRUM Tower

 

Zariadené interiéry, vysoká flexibilita

Budova patrí k technologicky najvyspelejším v Bratislave a nájomcom ponúka flexibilitu v miere, akú bežne u konkurencie nevidieť. „Náš koncept je o väčšej časovej aj priestorovej slobode. Uvedomujeme si, že ich flexibilita nájomcov a komfort zamestnancov sú pre prosperitu firiem kľúčové,“ dopĺňa ďalší zo spolumajiteľov budovy Martin Porada, podpredseda predstavenstva a zároveň avizuje plánované rozširovanie systému služieb a benefitov zameraných na zvyšovanie pohodlia nájomcov.

Na výber sú priestory s viazanosťou už od 2 rokov a od 11 eur za m2. Všetky kancelárie sú zariadené, pričom úroveň vybavenosti je na škále od ekonomickej verzie pripravenej na okamžité sťahovanie a prácu od prvého dňa až po prémiovú verziu s odbornou konzultáciou a realizáciou náročnejších interiérových úprav na základe individuálnych požiadaviek klienta.

SPECTRUM Tower disponuje aj priestormi pre spoločnosti s kapacitne vyššími požiadavkami. Možnosť prenájmu polposchodí či celých poschodí rozširuje dostupnú prenajímanú plochu na štedrých 782 m2, resp. 897 m2 na poschodie.

Popri troch voliteľných módoch EASY FIT, ADVANCED FIT a CUSTOM FIT, odstupňovaných na základe rozsahu nárokov nájomcov, bude súčasťou ponuky aj pripravovaný CO-WORK. Ten predstavuje optimálne riešenie pre freelancerov či menšie spoločnosti s freelance firemnou kultúrou. 

 

SPECTRUM Tower ponúka výmery od 20 m2 až do 897 m2. Zdroj: SPECTRUM Tower

 

Jedna adresa, sedem atraktívnych benefitov 

Integrálnou súčasťou rebrandingu budovy je už samotný názov. SPECTRUM je referenciou na širokú škálu priestorových možností a benefitov, ktorými projekt disponuje. Tower odkazuje na výhľady, ktoré vzhľadom na výšku a situovanie budovy patria k jedným z najatraktívnejších v meste.

Spectrum ďalších výhod zahŕňa nadštandardné technické vybavenie, inovácie orientované na zvýšenie ratingu zamestnaneckej spokojnosti či viaceré unikátne prvky, ako napríklad model zdieľaných služieb SWYC pre väčšiu úsporu prevádzkových nákladov.  

 

1. AAA LOKÁCIA 

AAA úroveň lokality SPECTRUM TOWER definuje špičková dopravná dostupnosť (Accessibility), pestrá infraštruktúra (Assortment) a príťažlivé výhľady (Attraction). Novovznikajúce mestské štvrte Nové Lido a Southbank, dostavba električkovej trate či bezprostredná blízkosť najstaršieho parku v Strednej Európe – Sadu Janka Kráľa, zvyšujú budúci kredit priestorov.

 

2. FLEXIBILITA

Variabilita priestorov a možnosť vyskladania pracoviska na mieru robia SPECTRUM Tower atraktívnym miestom pre rozličné typy nájomcov od startupov až po lokálne oddelenia nadnárodných spoločností. Tým sa organicky zvyšuje diverzifikácia talentov a osobností, čo zlepšuje kvalitu spojení na profesionálnej aj personálnej úrovni.

 

3. MODEL SWYC

SPECTRUM Tower uvádza unikátny model SWYC (Share-What-You-Can).  Zdieľanie kancelárskych, eventových či oddychových priestorov šetrí prevádzkové náklady a nájomcovia získajú prístup k celému spectru benefitov, ako sú zasadačky s impozantnými výhľadmi, príťažlivé strešné priestory pre klientske večierky a teambuildingy či plánované podcastové štúdio s profesionálnou zvukotechnikou.

 

SPECTRUM Tower je k dispozícii na okamžité nasťahovanie. Zdroj: SPECTRUM Tower

 

4. DATA DRIVEN BENEFITY

Modulovateľné sú nielen priestory, ale aj balíky benefitov. Reprezentatívnosť bez reálneho osohu pritom ustupuje praktickosti a skutočnému dopytu. Model data driven benefitov pomáha šetriť náklady nájomcov tým, že pre nich priebežne monitoruje a vyhodnocuje informácie o využiteľnosti  benefitov. Na základe dátovej analýzy možno balíky upravovať a zefektívňovať. Žiadne preplácanie za „cool“ vychytávky, ktoré nik nevyužíva. Platíte len za to, čo skutočne vedie k zvýšeniu zamestnaneckého komfortu.

 

5. EMPLOYEE WELLBEING

Inovácie a riešenia v SPECTRUM Tower prispievajú k zvyšovaniu ratingu spokojnosti zamestnancov. Otvárateľné okná, zelené zóny či pešia dostupnosť parku spolutvoria prírodou inšpirovaný biofilický dizajn, ktorý preukázateľne vedie k nárastu vnútornej vyrovnanosti, tvorivosti a produktivity.

 

6. TOP TECHNOLOGICKÁ ÚROVEŇ

Priame prepojenie s dátovým centrom, vlastné serverovne na každom poschodí či dvojúrovňové energetické zabezpečenie eliminujú riziko výpadkov a zvyšujú úroveň technologickej zrelosti a sebestačnosti.

 

7. VIRTUÁLNY BIZNIS MÓD

Budova je plne vybavená aj pre digitálne transformované firmy, ktoré nevyžadujú každodenné fungovanie vo fyzickom kancelárskom priestore, zároveň však hľadajú reprezentatívne firemné sídlo, kde budú mať v prípade potreby k dispozícii rokovacie miestnosti, nahrávacie štúdio či eventový priestor. Pravidelne môžu využívať aj služby recepcie a ďalšie praktické benefity.

 

Pre bližšie informácie o možnostiach nájmu v SPECTRUM Tower kontaktujte skúsený odborný tím maklérov na e-mailovej adrese prenajom@spectrumtower.sk alebo navštívte www.spectrumtower.sk.
 

Technická charakteristika SPECTRUM Tower:

  • Adresa: Černyševského 50, Bratislava

  • Celková plocha: 13.655 m2

  • Počet parkovacích státi: 166+ (možné doplnenie parkovania v okolí)

  • Súčasný stav: kompletne zariadená budova vo vysokom štandarde

  • Počet poschodí: 19

  • Prvé užívania budovy: 2010

  • Realizácia fitoutu: 2020

  • Cena prenájmu: od 11 eur za m2

  • Doba viazanosti: už od 2 rokov

  • Možnosti prenájmu: od 20 m2 až po celé poschodia s výmerami 782 m2, resp. 897 m2

 

 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube