Author photoAdrian Gubčo 17.10.2017 14:00

Construction update: CityPark Ružinov, 9.10.2017

Projekt, ktorý si ešte pod pôvodným developerom a názvom 3nity získal nechcenú slávu, už pomaly začína získavať finálnu hmotu aj výzor. Trojica rezidenčných výškových veží doplní transformujúcu sa oblasť Nív.

Projekt CityPark Ružinov dnes developuje spoločnosť Metrostav, vo výstavbe je veža B a C. Developer avizuje dokončenie veže B so 169 bytmi ešte túto jeseň, na nasťahovanie však bude veža pripravená o niečo neskôr. Veža C so 107 bytmi by mala byť hotová o rok neskôr. Developer zároveň ponúka aj 117 apartmánov, loftov a ateliérov na nižších podlažiach, ktoré vznikli transformáciou pôvodných obchodných a kancelárskych prevádzok. Plány vytvoriť obchodnú galériu sa nezrealizujú.

Metrostav sa statočne snaží prekonať zlú povesť pôvodného projektu, okrem iného marketovaním lokality ako "najzelenšej časti Ružinova". Nanešťastie však lokalita odráža fakt, že pri plánovaní jej budúcnosti sa postupovalo nekoncepčne, vďaka čomu budú mať obyvatelia výhľad na zadnú stranu blízkeho administratívneho komplexu BBC V s jeho prevádzkovou časťou.

Okrem toho, ďalšie projekty budú nepochybne nasledovať v blízkej aj vzdialenejšej budúcnosti, treba sa tak vyrovnať s ruchom, ktorý je vlastný skôr hustému centru mesta, ako "zelenej a pokojnej lokalite".

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Asanáciou obchodnej pasáže vznikol priestor, ktorý bude vyžitý pre zeleň a komunitné aktivity.
  • CityPark Ružinov v pozadí, v popredí pllocha, kde vyrastie projekt Discovery Tower.
  • Zdroj: Metrostav

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube