Author photoAdrian Gubčo 14.06.2018 09:30

Construction update: City Park Ružinov, 11.06.2018

Projekt trojice výškových budov pod názvom CityPark Ružinov začína získavať finálne kontúry. Ide o jeden z radu transformačných projektov, ktoré menia niekdajšiu priemyselnú štvrť Nivy.

Projekt developuje spoločnosť Metrostav a.s., ktorá ho získala po predošlom majiteľovi. V tom čase bola dokončená prvá veža a hrubá stavba druhej, inak rozostavaný areál chátral. V súčasnosti však možno konštatovať, že polyfunkčný development sa blíži k dokončeniu.

Najväčšia zmena sa týka zmenšenia retailovej časti, keď namiesto nákupného centra vznikli otvorené nádvoria s rekreačnou funkciou. Aj na základe toho developer označuje územie za budúcu "najzelenšiu zónu Ružinova", čo je však len marketingové heslo, keďže o bezprostrednom okolí to možno povedať len sotva a do budúcna sa to ani nezmení.

Projekt celkovo obsahuje 432 bytov a 117 apartmánov, predajnosť je veľmi dobrá - voľných je už len sedem bytov, apartmány sú vypredané všetky, čo je vzhľadom na históriu projektu vynikajúce číslo. Klienti okrem lokality s veľkým potenciálom získavajú v bytoch aj pomerne dobrý štandard a zaujímavé výmery a dispozície. V parteri okrem toho vznikne dostatočná občianska vybavenosť, keďže developer vytvoril priestor pre 16 prevádzok, ktoré budú profitovať z blízkosti veľkého počtu pracujúcich. Finálnu podobu dostávajú aj rekreačné nádvoria, kde vzniklo niekoľko športovísk či atrakcií pre deti. Parkovanie je riešené v garáži, nachádza sa tu 783 parkovacích miest.

Aktuálne sú skolaudované apartmány a veža B, pracuje sa ešte na fasádach veže C. Predpokladaný dátum dokončenia je jar 2019.

Po dlhých rokoch sa tak ukončí výstavba tohto polyfunkčného komplexu, ktorý je zaujímavých prírastkom do panorámy aj ponuky bývania v Bratislave. V okolí rastú alebo čoskoro začnú rásť aj iné výškové budovy, a to v pomerne vysokých hustotách. Kľúčové tak bude ich vzájomné prepojenie vo forme kvalitných verejných priestranstiev, čo je však v Bratislave tradične podcenená téma.

Pozitívom je, že časť z týchto veží aj na ne naviazané projekty budú rezidenčné, čo zmení prevažne administratívnu či priemyselnú štvrť na oveľa živšiu časť Bratislavy.
 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • V popredí projekt Jarabinky.
  • Detské ihrisko.
  • Prechod k budúcej športovo-relaxačnej zóne parku.
  • Mohutná južná fasáda Bratislava Business Center Plus.
  • Pohľad od rozostavaného komplexu Jarabinky. Lokalita prechádza zmenami, ktoré výrazne ovplyvnia jej charakter.
  • Zdroj: Metrostav, a.s.

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube