Author photoAdrian Gubčo 12.07.2018 14:30

Construction update: Bezručova Residence, 03.07.2018

Rekonštrukcia a dostavba niekdajšej nemocnice a Okresnej a sociálnej poisťovne na Bezručovej ulici sa dostáva do štádia, keď sa už začína odhaľovať finálny výzor objektu. Po dokončení tu budú jedny z najluxusnejších bytov v Bratislave.

Projekt pozostáva z rekonštrukcie dvoch objektov, Bezručova 3 a Bezručova 5. Prestavba prvého z nich sa stretla s veľkými kontroverziami, keď developer Bezručova Invest zbúral stredný trakt objektu, aby mohol vybudovať podzemnú garáž. Podstatný bol najmä fakt, že išlo o Národnú kultúrnu pamiatku. Nanešťastie, následná diskusia sa nesústredila na fakt, že dôvodom asanácie boli prehnané parkovacie normy, ale zvrtla sa na tradičné nadávanie na developerov.

Tak či onak, Bezručova Residence sa postupne mení na jeden z najluxusnejších bratislavských rezidenčných projektov. Bude obsahovať 111 bytov, ktorých cenovky dosahovali až 4-tisíc eur na meter štvorcový, 3.200 metrov štvorcových kancelárii a 320 metrov štvorcových občianskej vybavenosti, vrátane zdravotníckej vybavenosti, čo má byť drobnou náplasťou za pôvodnou funkciou. Budovu obslúži 199 parkovacích miest. Architektmi prestavby sú RULES a Dušan Dinaj. Celkové dokončenie sa očakáva v roku 2019.

Ukončenie rekonštrukcie Bezručovej bude znamenať oživenie celého mestského bloku. Dá sa predpokladať, že projekt výrazne prispeje k zvýšeniu úrovne lokality, ktorá sa postupne mení na jednu z najprestížnejších bratislavských štvrtí.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Bezručova Invest

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube