Author photoAdrian Gubčo 25.09.2017 13:00

Construction update: The Corner, 19.9.2017

Centrálne položené Námestie 1. mája dostáva mestskejší výraz - na projekte The Corner bola dosiahnutá hrubá stavba, čoskoro sa tak začne odhaľovať finálny výzor fasády. Ukáže sa tak, či pôvodné ambiciózne vizualizácie s kvalitnými materiálmi a architektúrou od skúseného štúdia BKPŠ - Kusý & Paňák neklamali.

The Corner bol dlhodobo pozastavený a developer, Vodohospodárske stavby Malacky, a.s., sa začal aktivizovať až v roku 2015. Dnes už na pozemku stojí sedempodlažný polyfunkčný objekt, ktorý v sebe zahrnie kancelárske priestory, bývanie i služby.

Projekt by mal poskytnúť 1.170 metrov štvorcových administratívnych plôch v štandarde A, 300 metrov štvorcových pre retail na prízemí, ktoré by malo byť vyplnené potravinami a kaviarňou či reštauráciou, 16 bytov, ktoré budú na najvyšších troch podlažiach a všetky budú určené na prenájom a 53 parkovacích miest na troch podzemných podlažiach.

Nateraz je zložité predvídať, kedy bude projekt dokončený, keďže jeho výstavba napreduje pomalšie, dá sa ale predpokladať, že by to malo byť v prvej polovici budúceho roka. Ak developer zrealizuje The Corner podľa pôvodného návrhu, pôjde o kvalitné doplnenie lokality, ktorá získava stále viac veľkomestský charakter a do budúcna možno predpokladať jej ďalšie oživenie vďaka zaceleniu Jozefskej ulice, no predovšetkým obnove Námestia Slobody, na ktorého revitalizáciu sa spustila architektonická súťaž.

Išlo by zároveň o špecifický projekt pre architektov projektu, predovšetkým Martina Kusého ml. keďže jeho otec navrhoval naproti stojacu budovu Strojníckej fakulty STU a on sám s kolegom Paňákom výškovú budovu Národnej banky Slovenska, ktorá leží v jednej pohľadovej osi.

Developer si snáď je vedomý významu polohy projektu a očakávaní, ktoré sú naň kladené, a The Corner sa tak stane ozdobou Námestia 1. mája.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Vodohospodárske stavby Malacky

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube