Author photoAdrian Gubčo 23.03.2018 08:30

Construction update: Proxenta, 19.3.2018

Investičná skupina PROXENTA, ktorá sa postupne udomácňuje aj v oblasti investičnej výstavby, pokročila pri realizácii svojho kľúčového projektu: výškovej budovy Proxenta Residence, kde okrem bytov vznikne aj sídlo spoločnosti.

Proxenta Residence bude mať po dokončení 13 nadzemných podlaží, aktuálne prebiehajú práce na druhom. Budova je charakteristická svojim "vydutým" tvarom, ktorý je už zreteľný aj pri súčasnom postupe výstavby. Na prvých troch podlažiach vzniknú kancelárie a občianska vybavenosť, vyššie sa bude nachádzať 64 výlučne dvojizbových bytov či apartmánov. Ako voľná je aktuálne uvádzaná približne tretina jednotiek, väčší počet je rezervovaných.

Developer klientov láka, okrem lokality, na pomerne vysoký štandard, hoci ako medzibytové priečky zvolil na Slovensku stále ešte neveľmi populárny sádrokartón. Parkovanie je riešené v podzemí zakladačovým systémom. Autormi architektonického konceptu sú architekti z Jančina architekti. Dokončenie developer očakáva ku koncu tohto roka.

Proxenta Residence je z mnohých dôvodov vnímaná ako kontroverzná budova a toho sa už zrejme nezbaví, keďže do Račianskeho mýta, kde sa nachádza, vstúpi radikálne väčšou hmotou, než bola pre tento priestor typická. Tak ako v mnohých prípadoch, ide o starý projekt, ktorý Proxenta prebrala od iného majiteľa, a ktorý bol schválený už dávno. Dnes by už podobný zámer asi sotva prešiel, nanešťastie sa podobných spiacich, no schválených kontroverzných projektov nachádza v Bratislave ešte veľa.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Proxenta

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube