Author photoAdrian Gubčo 22.03.2018 08:30

Construction update: Sasinkova, 19.3.2018

Na Sasinkovej ulici neďaleko Medickej záhrady výrazne podrástol projekt polyfunkčného domu, ktorý vyplnil dlhodobo nezastavaný pozemok. Hrubá stavba je tesne pred dokončením.

Projekt, ktorý bude obsahovať obchodné priestory, kancelárie, no predovšetkým byty, developuje spoločnosť A.E. Invest. Bytov bude celkovo deväť, šesť dvojizbových a tri štvorizbové. Na najvyššom z piatich podlaží má vzniknúť ateliér. Parkovanie vznikne v dvoch podzemných podlažiach, kde bude 18 parkovacích miest, pričom prístup by mal byť riešený cez autovýťah, ktorý je priestorovo úspornejší ako klasická rampa. Napriek náročnému a malému pozemku, v jeho zadnej časti by malo vzniknúť zazelenené nádvorie, čo má patriť k benefitom projektu, ktorý má ambície osloviť aj náročnejších klientov. Architektonický koncept vypracovalo štúdio AVK architects, dokončenie sa očakáva v priebehu tohto roka.

Ako som písal už pred niekoľkými mesiacmi, keď sa odhalil vzhľad tejto budovy, ide o príklad vhodného zahustenia a vyplnenia stavebnej prieluky, čo je v centre mimoriadne potrebné, hoci s ohľadom na rozličné normy často náročné a drahé na realizáciu. Že ide o zložitý projekt nakoniec potvrdzuje aj stavebník - Assyx - stavebná spoločnosť, ktorý potvrdzuje komplikovanosť výstavby na takýchto parcelách.

Viac o procese výstavby možno nájsť na blogu Assyx-u.

 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: AVK Architects via Assyx

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube