Author photoAdrian Gubčo 27.04.2018 08:30

Construction update: Panorama Business III, 20.04.2018

Hoci postup na výstavbe administratívneho komplexu Panorama Business III je celkovo dosť pomalý, v poslednej dobe sa urýchlil. Spod lešenia už začína presvitať budúci výzor fasády.

Pohľad z Twin City Tower

Pohľad z Twin City Tower

Budova doplní mozaiku administratívnych komplexov v novej časti centra Bratislavy. Hoci s pätnástimi podlažiami nepatrí k najvyšším, dodáva zóne potrebnú výškovú variabilitu. Panorama Business III bude obsahovať 22-tisíc štvorcových metrov kancelárskych priestorov, v nadzemnej garáži 380 parkovacích miest a bude ašpirovať na certifikáciu BREEAM Excellent. Architektúru spracovalo štúdio GFI, developerom je J&T  Real Estate (JTRE). Budova bude dokončená v priebehu tohto roka.

Vďaka postupnému odhaľovaniu fasády bude možno čoskoro posúdiť, či budova dosiahne architektonické či dizajnové kvality, ktoré sa očakávajú od centrálnej polohy. Z doteraz prezentovaných materiálov sa však zdá, že pôjde o pomerne banálnu budovu. Ak by to tak bolo, bola by to veľká škoda, ktorá by potvrdila nie práve najlepší obraz developera, podľa ktorého nie je kvalita architektúry preňho vôbec významná.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Pohľad z 13. podlažia Twin City Tower
  • Medzi Tower 115 a garážou administratívneho centra vznikla temná ulička. Nadzemná garáž bola vhodným dočasným využitím, v budúcnosti by však mala zaniknúť, ak má vzniknúť atraktívne prostredie
  • Prvé časti fasády sa už čoskoro odhalia
  • Zadná strana budovy. V budúcnosti, po vybudovaní Panorama Business IV, táto mohutná fasáda zakrytá nebude
  • Budúca cyklotrasa
  • Zdroj: J&T Real Estate

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube