Author photoAdrian Gubčo 20.06.2018 08:10

Construction update: Panorama Business III, 18.06.2018

Kancelársky komplex Panorama Business III od developera JTRE sa už zbavil lešenia a je tak možné vidieť a posúdiť fasádu a celkový vzhľad tohto najnovšieho prírastku do palety administratívnych projektov v novom komerčnom centre Bratislavy.

Nejde o malý prírastok, Panorama Business III prinesie na štrnástich nadzemných podlažiach 23-tisíc štvorcových metrov kancelárskych priestorov a 700 metrov štvorcových retailu. Bude bude certifikovaná pre stupeň LEED Gold, čo v tomto prípade znamená zelené strechy, výber lokálnych materiálov či efektívne narábanie s vodou. Popri projekte pribudla cyklotrasa s napojením na nábrežnú cyklotrasu, ktorá poskytne alternatívu voči automobilovej doprave ktorej účelom slúži nadzemná garáž s 380 miestami.

Aktuálne, s blížiacim sa dokončením v priebehu tohto roka, sa už začína špekulovať o nájomníkoch, nepotvrdené zdroje hovoria o presťahovaní sa spoločnosti Lenovo - ak majiteľ súčasných priestorov nedal spoločnosti výhodnejšiu ponuku. Architektom Panorama Business III je GFI.

Projekt ako taký pôsobí po odhalení fasády prekvapivo lepšie, ako sa zdalo z pôvodných vizualizácii. Napriek tomu, vzhľadom na prémiovú lokalitu by to mohlo byť oveľa lepšie. Vzhľadu a charakteru budovy ubližuje mohutná nadzemná garáž. Developer si to zrejme aspoň čiastočne uvedomuje, keďže fasádu garáže má pokryť najväčšia LED obrazovka na Slovensku.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Grandiózny vstup bude najsilnejším architektonickým prvkom projektu
  • Nová cyklotrasa
  • Zdroj: J&T Real Estate

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube