Author photoAdrian Gubčo 21.10.2018 18:00

WhatCity: Komunity v meste

Občianske združenie Punkt pokračuje v sérii konferencií WhatCity, tentokrát s ďalšou významnou a večne aktuálnou témou v komunít v meste a ich vplyve na mestské prostredie. Podujatie je verejné.

Zdroj: o.z. Punkt

Zdroj: o.z. Punkt

Súčasťou podujatia bude prednáška a diskusia, venujúca sa Mape bratislavských komunít, ktorú vypracovali geografi z Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského, umožňujúcu zmapovať existenciu určitých "sociálnych bublín". V ďalšej časti programu sa bude konať už overený formát konferencie 1x1, v rámci ktorej možno počúvať debatu dvoch expertov na danú problematiku.

Na aktuálne podujatie prijalo pozvanie opäť viacero skvelých odborníkov a ľudí z praxe, medzi nimi napríklad Zuzana Suchová, odborníčka na online komunity, starostka Kláštora pod Znievom Erika Cintulová, česká umelkyňa zapájajúca do svojej tvorby celé obce Kateřina Šedá, parížsky architekt Pierre Alain Trével a ďalší.

Výstupom konferencie má byť lepšie pochopenie toho, ako narábať s mestskými komunitami. V praxi sa ukazuje, že tieto komunity nemusia mať vždy priaznivý účinok pre mesto, čo dokazujú viaceré NIMBY aktivity, ktoré sú bohužiaľ veľmi bežné aj v Bratislave.

Lepšia práca s komunitami, informovanosť, spolupráca a aktívna verejná diskusia by tak mohla priniesť praktické zlepšenia pre život v meste, otupiť zbytočný hnev a nasmerovať aktivitu ľudí k pozitívnym výsledkom. Daná konferencia je preto výborným podujatím, obzvlášť závažným v napätom období, keď si vyberáme svojich zastupiteľov.

Podujatie prebehne v stredu, 24.10.2018 o 18:30 v Novej Cvernovke.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube