Author photoAdrian Gubčo 11.06.2018 13:30

Na Dobšinského pribúda polyfunkčný dom

Popri väčších projektoch pribúdajú v Bratislave aj malé zámery, ktoré spoločne prispievajú ku vhodnému zahusteniu mesta a lepšiemu využitiu voľných pozemkov. Jedným z nich je aj projekt Polyfunkčného domu na Dobšinského ulici v mestskej časti Staré Mesto.

Ide o štvorpodlažný objekt so štítovou strechou, ktorý dobre nadviaže na existujúcu zástavbu ulice. Pôjde pravdepodobne predovšetkým o kancelársku budovu, stavebníkom by mala byť IT spoločnosť Libellus, s.r.o., ktorá aktuálne sídli v dome vedľa. Parter by mal byť čiastočne prístupný. Pozemok bol doteraz využitý len na parkovanie. Dokončenie ťažko odhadovať, v roku 2019 však už bude budova zrejme slúžiť svojmu účelu.

V centrálnych častiach Bratislavy je ešte stále pomerne dosť prelúk a podobných nezastavaných pozemkov v rámci kompaktnej zástavby. Ich využitie sťažujú prísne parkovacie normy, predovšetkým v prípade bývania. Mnohým investorom sa pri daných cenách bývania a nárokoch na budovanie parkovacích miest, ktoré môžu byť jedine podzemné, neoplatí projekt rozostavať. Svojou závislosťou na šoférovaní a parkovaní sa tak sami pripravujeme o kompaktnejšie, živšie a dostupnejšie mesto.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Fotografia z 29.5.2018
  • Fotografia z 29.5.2018
  • Fotografia z 29.5.2018

Kategórie

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube