Author photoAdrian Gubčo 07.12.2017 09:00

Construction update: Blumental, 2.12.2017

Polyfunkčný komplex Blumental, vznikajúci medzi Mýtnou a Radlinského ulicou, naberá finálne kontúry. Po dokončení prvej etapy od Mýtnej sa finalizuje aj druhá s bytovým domom orientovaným na Radlinského a kancelárskou budovou, tvoriacou výškovú dominantu komplexu.

V druhej etape vzniká 98 bytov, developer Corwin deklaruje 52 predaných. V kancelárskej časti, ktorej súčasťou je aj spomínaná 12-podlažná budova, zas vznikne ďalších vyše 10-tisíc štvorcových metrov administratívnych priestorov. V parteri by mali vzniknúť obchodné prevádzky, pričom srdcom projektu má byť budúce námestie medzi vežou a jedným z bytových blokov. Projekt dobre nadväzuje na typickú mestskú štruktúru, obyvatelia tak budú mať k dispozícii aj privátny zelený vnútroblok. Celkové dokončenie projektu sa očakáva v priebehu budúceho roka.

Developerovi aj architektom zo štúdia A1 Architecture sa podarilo vytvoriť veľmi solídny projekt, ktorý je príkladný aj pre iné realizácie v centrálnej časti Bratislavy. Dá sa to povedať aj napriek tomu, že výšková dominanta je v danej lokalite menej vhodná, ako vyrovnaná výška zástavby. Tento nedostatok sa však podarilo vynahradiť netypickým, no príťažlivým architektonickým jazykom.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Pohľad od Wilsonovej.
  • Výšková dominanta komplexu.
  • Podhľad od Radlinského.
  • Medzi Blumentalom a starším projektom Nová Mýtna vznikla aj takáto zbytočná prieluka. Developer Corwin sa údajne snažil pozemok získať, no majiteľ - mesto Bratislava - žiadosti nevyhovel. Plány mesta s týmto pozemkom nie sú známe.
  • Pohľad do dvora.
  • Nové námestie bude srdcom celého komplexu a umožní peší prechod na Mýtnu ulicu.
  • Zdroj: Corwin

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube