Author photoAdrian Gubčo 17.07.2018 08:30

Construction update: Tammi, 05.07.2018

Tammi patrí k najväčším dúbravským rezidenčným projektom a postupne zapĺňa celý pozemok severne od ulice Pri Hrubej lúke. Po vybudovaní štyroch etáp sa aktuálne buduje posledná, piata.

Tammi patrí k projektom developera YIT Slovakia, ktorý neďaleko vybudoval aj svoj prvý bratislavský projekt Tarjanne. V Tammi bude po plnom dokončení celkovo 480 bytov, v aktuálnej fáze sa buduje v dvojici domov 128 bytov. Nižší objekt s ôsmimi nadzemnými podlažiami bude obsahovať 42 bytov, vyšší so štrnástimi podlažiami 86. Prepojené sú platformou, ktorá bude slúžiť ako garáž so 149 miestami, pričom strecha bude využitá ako komunitný priestor. Na povrchu vznikne ďalších 35 miest. Retail v parteri nevznikne, čím developer reaguje na prítomnosť prevádzok v okolí. Architektom projektu je kancelária CityProjekt. Dokončenie sa očakáva v 1Q 2019.

Po dokončení Tammi sa tak dobuduje rozsiahly pozemok medzi Saratovskou a Agátovou ulicou, v okolí sa však nachádza dosť nezastavaných parciel, ako stvorených na ďalšiu výstavbu. Územie sa môže stať atraktívnejšie v prípade, že sa vybuduje prestupný terminál medzi železnicou a hromadnou dopravou Bory, ktorý sa už nejakú dobu plánuje.

Nanešťastie, podľa posledných známych informácii, plánované dovedenie električkovej dopravy k terminálu sa komplikuje, keďže ŽSR preferujú vedenie trate ponad železnicu, nezmyselný, no pre štátnu spoločnosť lacnejší a menej komplikovaný variant. Mesto Bratislava však proti danému návrhu nepodalo námietky. Vďaka tomu nie je možné odhadnúť, kedy by tadiaľto električka mohla viesť, keďže takúto zbytočnú investíciu nikto zrejme nezafinancuje.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Piata fáza - 14-podlažná budova.
  • Garážová platforma a 8-podlažný objekt.
  • IV. fáza Tammi z nádvoria.
  • Dokončená I. a II. fáza Tammi.
  • Ulica Pri Hrubej lúke s postupne dokončovaným projektom Tammi.
  • Zdroj: YIT Slovakia

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube