Author photoAdrian Gubčo 22.05.2018 08:30

Constructuon update: Sofora, 21.05.2018

V ružinovskej štvrti Nivy pokračuje výstavba relatívne komorného projektu Sofora. Stavebník realizuje základy a nedávno vztýčil žeriav. Hrubú stavbu by rád ukončil do zimy tohto roka.

Sofora bude pozostávať z dvoch hlavných objektov, osempodlažného rezidenčného a štvorpodlažného administratívneho. Vzniknúť má celkovo 36 bytov, aktuálne je voľných ešte trinásť. Developer DEVAK, s.r.o. klientov láka na kombináciu lokality v dobrej polohe voči centru mesta, no s dostatkom zelene v okolí, dobrých výmer a vyššieho štandardu. Dom bude obsahovať parter s občianskou vybavenosťou, okrem toho vznikne aj menší dvor medzi rezidenčnou a kancelárskou časťou. Parkovanie je riešené v troch podzemných podlažiach. Architektúru spracúva kancelária AK Csanda Piterka. Dokončenie Sofory je naplánované na jeseň 2019.

Sofora patrí k dobre navrhnutým projektom, ktoré veľmi vhodne dopĺňajú lokalitu, v ktorej sa nachádzajú. V tomto prípade vznikne pekný rámec ku Kukorelliho parku, síce mierne zanedbanej, no príjemnej zelenej ploche.

V okolí sa však aj naďalej nachádzajú viaceré nevhodne zastavané či nevyužité plochy, ktoré bude potrebné prebudovať. V súvislosti s postupným zastavaním parciel a pozemkov v atraktívnejších vnútromestských polohách je však pravdepodobné, že sa pozornosť developerov intenzívnejšie prenesie aj na okolie tohto projektu.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Kukorelliho park v susedstve Sofory je príjemný, aj keď pomerne zanedbaný verejný priestor. Obnovou prešla nedávno aspoň fontána.
  • Zdroj: DEVAK, s.r.o.

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube