Author photoAdrian Gubčo 20.02.2018 14:00

Construction update: Lužná 2A, 2B, 6.2.2018

V okolí Lužnej a Šustekovej ulice v Petržalke postupne vzniká pomerne ucelená zóna rezidenčnej zástavby. Developer Vodotika-MG tu krok po kroku buduje bytové domy, ktoré spoločne vytvárajú (azda s výnimkou Gercenovej ulice) najmestskejšie pôsobiacu časť tohto sídliska.

Vo výstavbe sú aktuálne dva domy, Lužná 2A a Lužná 2B. Prvý menovaný je v štádiu hrubej stavby, obsahuje 52 bytov (všetky predané) a priestory pre obchodné prevádzky či kancelárie na prvých dvoch podlažiach. Parkovanie je riešené v podzemí aj na povrchu. Kolaudácia sa očakáva na jeseň tohto roku.

Druhý dom, Lužná 2B, vytvorí nárožie do pokračovania Šustekovej, a výškou osem podlaží, ako aj architektonickým výrazom nadviaže na suseda. Vznikne tu 42 bytov, ktoré sú dostupnejšie ako mnohé iné byty v novostavbách v podobných lokalitách (s dobrým napojením na centrum mesta), preto si aj tu developer môže zatiaľ pripísať celkom dobrý predaj. V parteri sa taktiež nachádzajú prevádzky. Výstavba je aktuálne na úrovni piateho nadzemného podlažia, dokončenie sa očakáva na jeseň 2019.

Vidiac charakter zástavby v okolí Lužnej, množstvo prevádzok v parteri, veľkorysé vnútrobloky a investície do zelene a vonkajších plôch, ktoré síce nie sú na špičkovej úrovni, ale sú dobre ošetrované, je veľká škoda, že developer od počiatku neinvestoval viac aj do kvalitnej architektúry. Keby to spravil, šlo by o jeden z najzaujímavejších developmentov v Bratislave.

Takto však možno aspoň povedať, že rozvoj Lužnej rozhodne nie je negatívom, ale pozitívnym procesom transformujúci niekdajší brownfield na aktívnu súčasť Petržalky.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Lužná 2A
  • Lužná 2B
  • Lužná 2A. Zdroj: Vodotika - MG
  • Lužná 2B. Zdroj: Vodotika - MG

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube