Author photoAdrian Gubčo 30.04.2018 08:30

Construction update: Einsteinova Business Center, 20.04.2018

Tesne pred dokončením je výstavba administratívneho centra Einsteinova Business Center. Na stavbe prebiehajú posledné práce a realizujú sa sadové úpravy.

Projekt pozostáva z dvoch hmôt, jednej 8-podlažnej a druhej 17-podlažnej, vyrastajúcich zo spoločnej podnože, kde okrem služieb vznikli predovšetkým parkovacie miesta. Developer S Immo AG tu vybuduje 21-tisíc štvorcových metrov kancelárskych priestorov, už známymi nájomníkmi budú spoločnosti ako Uniqa Poisťovňa (ako vidno aj z loga na streche jednej z hmôt), Datalan, Tempest alebo IBM. Komplex z dielne architektonickej kancelárie Siebert + Talaš bude plne dokončený ešte pred letom.

Einsteinova Business Center by mohol byť solídny projekt v susedstve jedného z najväčších bratislavských parkov, avšak zlyháva práve v prístupe k okoliu. Exteriéru v okolí budovy dominujú rozľahlé parkovacie plochy, chodníky nerešpektujú prirodzené pešie trasy a v niektorých prípadoch ani neprešli potrebnou obnovou (napríklad chodník od Einsteinovej), parter od Einsteinovej je mŕtvy. Prepojenie s lávkou ponad Einsteinovu je nedostatočné (hoci sa ponúkala možnosť spojiť terasu nad podnožou s lávkou), developer zrejme neprispeje ani nijakým spôsobom nebude iniciovať úpravu priestoru pod estakádou, kde by mohlo byť napríklad športové ihrisko.

Keby sa tieto úpravy zrealizovali, nepochybne by ich ocenili aj zamestnanci a projekt by bol výrazným pozdvihnutím svojho okolia. Takto však vznikla len ďalšia, síce napohľad elegantná, no inak len bežná budova, ktorá bude v budúcnosti, po dobudovaní Nového Lida, tvoriť okraj centrálnej časti Bratislavy.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Pohľad z električkovej estakády a lávky ponad Einsteinovu. Vonkajším plochám dominuje parkovisko
  • Táto plocha by sa mohla premeniť na upravený zelený parčík
  • Tzv. Lesík Krasovského je síce zvyškom pôvodného náletu, v prípade vhodnej úpravy na parčík by však mohol tvoriť prechod medzi EBC a areálom nákupného centra Aupark
  • Zdroj: S Immo AG

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube