Author photoAdrian Gubčo 03.09.2017 14:00

Construction update: Einsteinova Business Center, 23.8.2017

Do panorámy Petržalky pribúda ďalšia budova - administratívny komplex Einsteinova Business Center už dosiahol výšku, pri ktorej je viditeľný aj z ľavého brehu Dunaja. Po dokončení pôjde o ďalšiu zo skupiny výškových budov, ktoré vytvoria určitú nástupnú bránu do Petržalky z električkovej trate, ktorá sa dokončila v roku 2016.

Hoci od posledného updatu projektu prešiel relatívne krátky čas, odvtedy sa začalo s inštalovaním fasády na nižšej aj vyššej časti komplexu, ktorý bude mať 9, resp. 18 nadzemných podlaží. Zároveň sa testuje už aj fasáda podnože, v ktorej bude umiestnené parkovanie a retail. 

Kancelársky komplex bude po dokončení poskytovať zhruba 21-tisíc štvorcových metrov kancelárskych priestorov v najvyššom štandarde s ambíciou dosiahnuť certifikáciu BREEAM Excellent. V prípade retailu vznikne 700 metrov štvorcových obchodných prevádzok a ďalšia tisícka v gastre. Z nájomníkov sú známe spoločnosti Uniqa Poisťovňa, Datalan a Tempest, podľa našich informácii by tu významnú časť priestorov mala obsadiť aj spoločnosť IBM, ktorá sa presťahuje z Apollo Business Center II. Parkovacích miest je vyše sedem stoviek, väčšina v podnoži, asi dve stovky na povrchu, realizovať sa majú aj veľkorysé priestory pre cyklistov.

Developerom je rakúska spoločnosť S Immo AG, architektúru spracovali slovenskí architekti zo štúdia Siebert + Talaš. Dokončenie budovy sa očakáva na prelome rokov 2017 a 2018. 

Pre S Immo AG ide o tretí bratislavský projekt, v minulosti tu developer realizoval hotel Austria Trend na Poštovej ulici a Galvaniho Business Center IV. Oveľa aktívnejší je v domovskom Rakúsku, kde realizuje monumentálny development Quartier Belvedere Central v blízkosti novej viedenskej hlavnej stanice. V rámci neho vzniknú príjemné exteriérové priestranstvá veľkomestského charakteru.

Bolo by skvelé, keby sa developer zachoval podobne aj v Bratislave a prispel k revitalizácii okolia - najlepším kandidátom by bol susedný lesík Krasovského, ktorý by sa za málo peňazí mohol premeniť na nádherný parčík. Na to však treba aktívnu samosprávu, ktorá developera presvedčí o správnosti patričných úprav okolia, čo by nepochybne ocenili aj jeho súčasní či budúci klienti.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Výhľad z Mostu SNP - UFO
  • Zdroj: S Immo AG

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube