Author photoAdrian Gubčo 24.04.2018 08:30

Construction update: Einpark, 20.04.2018

Petržalský projekt Einpark od developera Corwin rastie, čo je dané mimoriadnou intenzitou prác. Celá stavba je už nad alebo na úrovni terénu.

Einpark je multifunkčný projekt, pozostávajúci z nižšieho sedempodlažného kancelárskeho bloku v tvare písmena L, orientovaného na Einsteinovu ulicu, a výškovej osemnásťpodlažnej rezidenčnej budovy vo vnútrobloku. Vzniknúť má 110 rezidencií, výmera kancelárskych plôch ešte nie je presne známa. Parter bude patriť obchodným prevádzkam, parkovanie bude riešené na povrchu, ale prevažne v podzemí. Autorom architektonického konceptu je A1 Architecture, fasádu kancelárskej časti upravilo slovinské štúdio OFIS. Dokončenie sa predpokladá v priebehu leta 2019.

Einpark vhodným spôsobom zhodnocuje pozemok, kde sa predtým nachádzal len prázdny trávnik, a vytvorí príjemnejší vstup do rezidenčnej časti Petržalky. Nevyriešenou otázkou zostáva predĺženie lávky vedúcej ponad Einsteinovu smerom k obchodnému centru Billa. Najnovšie vizualizácie však jej existenciu naznačujú, čo by znamenalo prínos aj pre okolitých obyvateľov sídliska.

Einpark tak zatiaľ napĺňa predpoklady pre to, aby bol naozaj kvalitným projektom.
 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Celkový pohľad na stavenisko.
  • Nosné stĺpy budúceho kancelárskeho bloku.
  • Developer inštaloval na oplotenie stavby grafiky s históriou budovania Petržalky.
  • Corwin vybudoval aj nový výťah na lávku ponad Einsteinovu. Vo finále by mala iný dizajn, v takejto podobe je z dôvodu existencie blízkej stavby.
  • Budúca výšková budova je v najpokročilejšom štádiu výstavby.
  • Vyššie podlažia rezidenčnej budovy budú mať veľmi pekný výhľad na Bratislavský hrad.
  • Zdroj: Corwin

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube