Author photoAdrian Gubčo 19.02.2018 13:00

Nový projekt v centre Bratislavy?

Dlhodobo prázdny a zanedbaný pozemok v centre mesta, priamo pod Národnou bankou Slovenska a v dotyku s kampusom Slovenskej technickej univerzity, môže čoskoro čakať radikálna zmena.

Zdroj: Google Street View

Zdroj: Google Street View

O pozemok sa zaujíma jeden z veľkých bratislavských developerov s plánom jeho premeny, pričom by tu mal vzniknúť komplex kombinujúci bývanie, kancelárie aj obchody. Okrem toho zorganizoval medzinárodnú architektonickú súťaž, do ktorej boli zaangažované nielen viaceré kvalitné ateliéry zo Slovenska, ale aj Česka, Nemecka či Veľkej Británie. Viac detailov však zatiaľ známych nie je.

Pozemok kedysi patril českej spoločnosti Sekyra Group, ktorá tu plánovala výstavbu výškovej budovy. Z tohto scenára by však malo zísť a výšková dominanta je už zrejme neaktuálna. Každopádne, očakávania sú veľké, čo je dané atraktivitou pozemku v centrálnej časti metropoly. Ide však o developera, ktorý má za sebou históriu kvalitne pripravených projektov, preto je optimizmus, že nový zámer bude prínosom, namieste.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Google Street View

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube