Author photoAdrian Gubčo 22.02.2018 13:00

Manuál tvorby verejných priestranstiev v Prešove - Bratislava stále čaká

Prešov je mesto, ktoré má mnoho problémov, súvisiacich s celkovou ekonomickou situáciou v tejto časti Slovenska. Napriek tomu dokáže byť v rámci krajiny lídrom v mnohých aspektoch - okrem toho, že je oveľa ďalej v otváraní svojich dát ako akékoľvek iné slovenské mesto, bude zároveň prvým mestom na Slovensku, ktoré bude mať Manuál tvorby verejných priestranstiev. Ten spracuje špičkový východoslovenský ateliér Atrium Architekti.

Mesto Prešov. Zdroj: Google Maps

Mesto Prešov. Zdroj: Google Maps

Zatiaľ Bratislava - hlavné mesto SR, ktorá by mala byť lídrom v inováciách, je závislá na súkromných iniciatívach, za ktorými stoja aktivisti (Manuál pre Panenskú a okolie vďaka o.z. Punkt, ktorý naštartoval mestskú časť) alebo developeri (JTRE s manuálom pre zónu Pribinova).

Manuál tvorby verejných priestranstiev je absolútne principiálny nástroj potrebný pre skvalitnenie verejných priestranstiev a bez snahy o jeho vypracovanie sú akékoľvek iné aktivity, proklamované ako zlepšenia verejného priestoru, neúprimné.

 

O téme písal magazín Trend Reality.

 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube