Author photoAdrian Gubčo 06.12.2023 18:33

Developeri z Willy&Black: Vybudujeme dostupné bývanie, zmeníme celú obec

Dostupnosť bývania je v súčasnosti na mimoriadne nízkej úrovni. V dôsledku zvýšenia miery úrokových sadzieb sa hypotéky predražili, čo sťažuje prístup ku kúpe nehnuteľností najmä u ľudí, ktorí nemajú veľa prostriedkov nazvyš. Developer Willy&Black avizuje, že má pre nich riešenie – pripravuje projekt, ktorý má byť dostupný aj pre ľudí, ktorí si bežné bývanie v Bratislave dovoliť nemôžu.

Zdroj: Startitup / YIM.BA

Zdroj: Startitup / YIM.BA

Vysoká inflácia, rastúce úroky a ekonomická neistota priniesli v poslednom období takmer úplné zamrznutie realitného trhu. Developeri sú už dlhšie konfrontovaní s minimálnymi predajmi, v prípade bytov na sekundárnom trhu došlo k poklesu ich ceny. Pre kupujúcich však k radikálnemu zlepšeniu nedošlo, keďže ľuďom, závislých od hypoték, sa tieto výrazne predražili. Náznaky zlepšenia zatiaľ ešte veľmi nevidieť.

Napriek tomu mnoho ľudí, najmä mladších rodín, bývať potrebuje. Práve na týchto zákazníkov sa orientuje developer Willy&Black, ktorý má za sebou úspešné realizácie najmä v zázemí Bratislavy. Teraz pripravuje nový rozsiahly projekt v obci Nový Svet. V malom osídlení, kde dnes žije ledva sto obyvateľov, má vzniknúť obytná zóna Vila byty Nový Svet, ktorá poskytne desiatky nových bytov aj stavebných pozemkov.

Na prvé prečítanie by sa tým projekt nelíšil od množstva nových developmentov v okolí Bratislavy, Vila byty sa ale majú vyznačovať mimoriadne priaznivou cenou. Ťažiskom projektu bude tridsiatka trojizbových mezonetových bytov v radovej zástavbe, ktoré majú spájať výhody bytu aj rodinného domu. Atraktívne majú byť nielen pre ľudí, dochádzajúcich do Bratislavy, ale aj obyvateľov, naviazaných na Senec, Galantu a ďalšie mestá v regióne, kde sa nachádza viacero významných zamestnávateľov.

 

 

Developer zdôrazňuje, že nepôjde o ďalší necitlivý predmestský projekt, ktorý parazituje na meste aj na obci, v ktorej sa nachádza – práve naopak, vďaka Vila bytom sa má Nový Svet výrazne rozvinúť a premeniť na plnohodnotnú obec. Súčasťou zóny budú služby v obchodných prevádzkach, pripravuje sa aj lepšie spojenie s okolím. Neďaleko sa nachádza železničná zastávka, takže ľudia nebudú závislí len od automobilov.

Willy&Black je tak presvedčené, že našlo odpoveď na súčasnú krízu dostupnosti bývania. Má ním byť život v pokojnej obci, ktorá sa pripravuje na zásadný skok vo svojom rozvoji.

Metropola je nový diskusný seriál, ktorý vám YIM.BA prináša v spolupráci s portálom Startitup. V pravidelných rozhovoroch sa budeme rozprávať s developermi, architektmi, politikmi, ľuďmi z neziskového sektora a ďalšími expertmi, ktorí majú čo povedať k otázkam, ktoré trápia vývoj nielen Bratislavy. Od súkromných projektov po veľké strategické vízie, od architektúry po dopravné témy - aj o tom je vznik metropoly. Seriálom vás bude sprevádzať Adrian Gubčo, autor portálu YIM.BA - Yes In My Bratislava.

 

Obsah vznikol v spolupráci s Willy&Black. 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Kategórie

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube