Author photoAdrian Gubčo 20.08.2018 13:00

Construction update: Bytový dom Vajnorská, 16.8.2018

Na Vajnorskej ulici ožíva stavebná aktivita. Prvým z projektov, ktoré sa na tejto ulici začínajú realizovať, je Bytový dom Vajnorská, ktorý vzniká na nároží Vajnorskej ulice a Ulice Odbojárov.

Developerom projektu je spoločnosť KLM Group, v minulosti spájaná s podnikateľom Ladislavom Bašternákom. Na pozemku, kde sa donedávna nachádzala staršia budova školy, vznikne bytový dom so šiestimi podlažiami, ktorý vytvorí hranu mestského bloku. V budove bude podľa zistení portálu TREND Reality 88 obytných jednotiek, z čoho bude polovica bytov a polovica apartmánov. Parkovacích miest bude 106, z toho 81 v podzemnej garáži. V uzavretom dvore má okrem dodatočného parkovania vzniknúť detské ihrisko. Parter pozdĺž Vajnorskej ulice by mal byť aktívny s viacerými obchodnými prevádzkami. Architektom komplexu je architektonická kancelária Ateliér A1, ktorá stojí napríklad aj za bytovým domom Bonaparte. Výstavba by mala byť ukončená v roku 2021.

Bytový dom Vajnorská prešiel od prvého predstavenia v roku 2012 výraznými zmenami, čiastočne vyvolanými odporom miestneho obyvateľstva a podporou lokálnej komunity zo strany vedenia miestnej samosprávy. Projekt sa významne zmenšil a jeho mierka bola prispôsobená okoliu.

V danej podobe, aká je prezentovaná, je Bytový dom Vajnorská akceptovateľný a vhodný, keďže dotvorí uličnú i stavebnú čiaru, oživí úroveň ulice a prinesie na trh byty v dobre vnútromestskej lokalite, pričom má byť medzi nimi viacero malometrážnych, teda aj relatívne dostupnejších. Z hľadiska lokality tak ide o win-win situáciu a príklad úspešnej ochrany verejného záujmu aj pozitívneho zahusťovania.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: KLM Group

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube