Author photoAdrian Gubčo 01.10.2018 09:00

Construction update: Bytový dom Beskydská, 13.9.2018

Na Beskydskej ulici v Starom Meste bola už vyplnená dočasná prieluka, ktorá vznikla po zániku pôvodného objektu na Beskydskej č. 10, aby bola naradená objektom v podobnej hmote a výzore. Developer Prozet tu realizuje bytový dom Beskydská.

V rámci projektu bol pôvodný štvorpodlažný dom z 20-tych rokov 20. storočia nahradený novostavbou podobného výrazu, avšak už so šiestimi nadzemnými podlažiami. Vznikne tu 27 bytov, obslúžené bude 36 parkovacími miestami. Iné funkcie v dome nevzniknú. Aktuálne prebiehajú práce na fasáde, výstavba by mala byť dokončená v prvej polovici roka 2019. Projekt bol pôvodne prezentovaný ako rekonštrukcia.

Beskydská 10 vyrastá v relatívne centrálnej lokalite, no stále pomerne zanedbanej. Štvrť vymedzená železničnou traťou na severe a Šancovou ulicou na juhu sa vyznačuje kompaktnou blokovou zástavbou, kde k historickým vinohradníckym domom najmä vo východnej časti územia pribúdajú mohutnejšie (pôvodne) nájomné domy z obdobia Prvej republiky smerom na západ. Do budúcna to vytvára zaujímavý priestor pre vznik atraktívnejšej lokácie pre bývanie.

Dá sa predpokladať, že investori, ktorí tu aktuálne realizujú alebo pripravujú svoje projekty, rátajú s budúcim rozvojom lokality a využívajú dnes nižšie ceny - z tohto hľadiska môže ísť o jedno z investične najatraktívnejších území v meste. Pre štvrť samotnú to môže znamenať úspešnejšiu budúcnosť a príťažlivejší charakter, ako má teraz.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Reality Schöndorf

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube