Author photoAdrian Gubčo 17.10.2018 09:00

Construction update: Polyfunkčný dom Konventná, 9.10.2018.

Na Konventnej ulici v centrálnej časti mesta je v plnom prúde výstavba polyfunkčného domu, ktorý vyplní staršiu prieluku príťažlivou stavbou, ktorá je výsledkom architektonickej súťaže. Developerom je spoločnosť Invest Product.

Projekt bol v príprave pomerne dlhú dobu, zmieňovaná architektonická súťaž prebehla už v roku 2011. V nej zvíťazilo skúsené štúdio Architekti BKPŠ - Kusý, Paňák, so solídnym návrhom, ktorý by mal vhodne dotvoriť mestské prostredie Konventnej ulice.

Dom bude mať sedem nadzemných podlaží, obsahovať bude obchody, kancelárie aj približne osem bytov na najvyšších podlažiach. Cenník ani oficiálna webstránka zatiaľ nie sú známe. Predpokladá sa, že výstavba by mohla byť dokončená v roku 2019.

Vybudovaním tohto projektu sa zacelí ďalšia staromestská ulica. Akýsi nedokončený charakter centra mesta tak pomaly a postupne zaniká, čo je pre obraz Bratislavy veľmi pozitívna správa. Napriek tomu ešte zopár výrazných prieluk zostáva. Ich zmysluplnejšie využitie ako parkovanie by malo byť prioritou verejnej správy, ktorá by mala vyvinúť mechanizmy, ako investorom uľahčiť ich zastavanie.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Architekti BKPŠ

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube