Author photoAdrian Gubčo 01.03.2018 09:30

Construction update: Mendelsohn, 24.2.2018

Asi najzaujímavejší projekt z Podunajských Biskupíc, bytový dom Mendelsohn, sa blíži k dokončeniu. Už odhalené časti fasády nasvedčujú tomu, že bytovka zvýši priemernú architektonickú úroveň novostavieb v tejto periférnej časti Bratislavy.

Mendelsohn vzniká na križovatke Kazanskej ulice, hlavnej triedy tejto časti mesta, a Krajinskej ulice. Má jedenásť nadzemných podlaží, na ktorých vznikne 60 bytov a niekoľko obchodných prevádzok na prízemí. Oficiálna stránka projektu zatiaľ hlási 14 predaných bytov, väčší počet rezervovaných a 19 voľných. Developerom projektu je spoločnosť Bencont Development, a.s., ktorý projekt odkúpil od predošlého majiteľa pri zachovaní pôvodnej architektúry. Za tou stojí kancelária A3A, za ktorou stoja architekti Andrea Klimková a Peter Kručay. Dokončenie Mendelsohnu sa očakáva do konca tohto roka.

Hoci sa dom možno nedostane do ročeniek architektúry, oproti iným veciam, ktoré v Podunajských Biskupiciach vznikajú (azda s jednou či dvoma výnimkami) ide o mimoriadny počin. Nanešťastie, v realitnom biznise je mnohokrát kľúčovým pojmom "location, location, location", vďaka čomu má developer zrejme problém dosiahnuť lepšiu úroveň predaja napriek takmer dokončenému projektu.

Situácii by pomohla transformácia Kazanskej na skutočný bulvár s električkou, nanešťastie, tak mestská ani miestna samospráva nevyvíja týmto smerom akúkoľvek iniciatívu.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Bencont Group

Súvisiace články

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube