Author photoAdrian Gubčo 16.06.2020 10:40

Výhľady zo Sky Parku, jún 2020

Po minulotýždňových výhľadoch z novej rozhľadne na Devínskej Kobyle sa dnes pozrime na ďalšiu sériu atraktívnych pohľadov z výšky – tentokrát na aktualizované zábery zo strešnej terasy projektu Sky Park. Tento priestor bude prístupný pre rezidentov v jednotlivých vežiach ako jeden z benefitov. Návštevu umožnil v rámci prezentácie pre novinárov developer Penta Real Estate.

Na terase Sky Parku som bol už aj v minulosti, ide však o jeden z tých pohľadov, ktoré sa nezunujú – nielen kvôli vždy príťažlivej panoráme mesta z výšky, ale aj vďaka zmenám, ktoré sú odtiaľto viditeľné. Masívny rozvoj Bratislavy, spojený s vypĺňaním prázdnych parciel, rastom veží, ale aj asanáciami, je skutočne zreteľný.

Najviac sa to týka blízkeho downtownu, kde okrem Sky Parku samotného aktuálne najvýraznejšie rastie projekt Klingerka. Polyfunkčný súbor pozostávajúci z dvojice veží, nižšej administratívnej a vyššej rezidenčnej, by mal byť pri vyššej budove v dvoch tretinách výšky. Po dokončení pôjde dočasne o najvyššiu obytnú budovu na Slovensku. Už čoskoro ju však nahradí Eurovea Tower, na ktorej stavenisku sa už pracuje a aktívne sú prvé dva žeriavy. Developerom oboch projektov je JTRE.

Výraznejšia zmena sa však môže v dohľadnej dobe týkať aj štvrte Mlynské Nivy – Západ. Dnes tu rastie najmä rezidenčná veža Discovery Residence, už v priebehu zajtrajška sa očakáva odhalenie masívneho developmentu od YIT Slovakia na veľkom pozemku medzi Mlynskými nivami a Prístavnou ulicou. Budúcou dominantou sa však môže stať veža Arca Tower od Arca Capital, ktorá má ambíciu byť druhým bratislavským mrakodrapom. Pri pohľade na túto časť mesta zaujme aj asanácia Apollo Business Centra, príprava na výstavbu Nového Apolla od HB Reavis.

Ďalšie zmeny nastanú v okolí Trnavského mýta. Jégého Alej V prinesie výstavbu štvorice nových bytových domov a nadstavbu známej Pradiarne – „Ružového hradu“, pričom dvojica z týchto domov bude mať charakter výškových budov. Najvyššia z nich bude s výškou 120 metrov možno treťou najvyššou budovou v Bratislave – aspoň na určitú dobu. Výšková budova vznikne pravdepodobne aj v rámci prestavby areálu Istropolis.

V prípade ostatných častí mesta, ktoré sú z terasy viditeľné, možno očakávať najmä rozličné dostavby, ktoré ich skompaktnia a doplnia. Väčšinou by malo ísť o vhodné projekty – čoskoro bude možno viditeľná výstavba druhej a tretej etapy Vydrice, ktorá vychádza z Územného plánu zóny Podhradie, nadväzujúceho na tradíciu pôvodnej zástavby, rozhodne by mala byť viditeľná výstavba komplexu Florian na voľnom priestore pod centrálou Národnej banky Slovenska. Oba projekty vyplnia dnešné prázdno, ktoré tu vzniklo v dôsledku nenaplnenia pôvodných urbanizačných ideí.

Slovenská metropola sa tak výrazne mení a len sotva možno nájsť lepšie miesto, odkiaľ je túto transformáciu vidieť lepšie, ako z výšky. Obyvatelia a návštevníci Sky Parku budú mať k dispozícii ideálne miesto na pozorovanie jednej z najvýraznejších súčasných premien hlavného mesta v Európe, porovnateľnej len s Varšavou, Londýnom a čiastočne s Belehradom alebo Oslom. Bratislava dnes zažíva svoje najlepšie obdobie v dejinách.

 

Fotografie z 4.6.2020. Pozrite si výstavbu Sky Parku vo fotoalbume

Sledujte YIM.BA na Instagrame

Sledujte YIM.BA na YouTube

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Historické centrum mesta
  • Bratislavský hrad
  • Dvor Základnej školy M.R.Štefánika
  • Jakubovo námestie
  • Hustá mestská štruktúra v okolí Dunajskej ulice
  • Dostojevského rad
  • Most SNP s areálom Incheby
  • Výstavba Stanice Nivy
  • Most Apollo a v diaľke nezreteľne viditeľný šiesty dunajský most
  • Asanácia Apollo Business Centra
  • Miesto, kde vznikne masívny development od YIT Slovakia
  • Okolie Bajkalskej ulice a Trnavského Mýta zmení svoju panorámu po výstavbe projektu Jégého Alej V
  • Meniace sa vinohrady nad Novým Mestom
  • NBS a voľný priestor, kde vznikne projekt Florian
  • Kollárovo námestie a vŕšky nad centrom Bratislavy

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube