Author photoAdrian Gubčo 08.01.2018 10:00

Prezentácia developmentu

Developer HB Reavis si vytrvalo buduje svoju značku v súlade s ambíciou stať sa jedným z kľúčových európskych developerov na poli kancelárskych priestorov. S tým súvisí aj prezentácia na medzinárodných realitných veľtrhoch, kde neváha investovať slušné peniaze, aby sa pred investormi ukázal ako silná firma.

Zdroj: RULES Architekti

Zdroj: RULES Architekti

Jeden zo svojich najvýznamnejších projektov, Stanica Nivy, tak prezentoval atraktívnym a interaktívnym spôsobom, kde mohli záujemcovia vidieť celú budúcnosť okolia nového nákupného centra, autobusovej stanice a najvyššej kancelárskej budovy Slovenska. Model však obsahoval aj ďalšie výškové budovy, naznačenie dopravy a celkovo kontext v rámci centra Bratislavy. Pre predstavu, ako sa metropola Slovenska zmení, hádam neexistuje lepší spôsob prezentácie.

Takýto spôsob prezentovania developmentu vo všeobecnosti u nás chýba, mal by však byť otvorený nielen pre investorov a profesionálnych záujemcov, ale aj pre širokú verejnosť. HB Reavis, ale aj iní developeri, napríklad JTRE, Penta Real Estate, YIT Slovakia a ďalší, by mali využiť svoje možnosti a vyhradiť (aspoň dočasne, kým to nespraví samospráva, ktorej povinnosťou by to malo byť) priestor pre predstavenie svojich zámerov - zvlášť to platí pre HB Reavis a JTRE, ktoré pripravujú svoje významné investície.

Azda nie je pre dvoch najväčších developerov komerčných priestorov v Bratislave problém vyhradiť časť prízemia nejakého projektu danému prezentačnému centru, inštalovať sem modely projektov, vybaviť ich materiálmi a zriadiť miesto pre debaty a občerstvenie - keď sa to dá urobiť kvôli párdňovému festivalu, malo by to fungovať aj kvôli celej Bratislave.

 

Pozrite si spôsob prezentovania Nových Nív na realitných festivaloch na stránke architektov RULES.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube