Author photoPR 09.11.2022 16:19

Nový stavebný zákon už čoskoro nadobudne účinnosť – aké zmeny prinesie?

Odpovede na tieto otázky sa dozviete na EPI konferencii Stavebné právo.

Už čoskoro vstúpi do účinnosti nová stavebná legislatíva. Konkrétne ide o zákon o výstavbe a zákon o územnom plánovaní, ktorých návrhy Národná rada Slovenskej republiky prijala v apríli tohto roku.

Ide o dlhoočakávanú reformu, ktorá by mala odstrániť nedostatky doterajšej legislatívy, ktorá je v platnosti už takmer 5 desaťročí. Uzavrie sa tak dlhoročná séria pokusov o komplexnú stavebnú reformu, ktorá by mala priniesť zrýchlenie a zjednodušenie procesu povoľovania výstavby aj prísnejšie postihy za čierne stavby.

Tomu, ako to všetko bude a čo prinesie novelizácia, sa už na konci novembra bude venovať EPI konferencia Stavebné právo. Ide o výnimočný prvý ročník, ktorý organizuje spoločnosť Poradca podnikateľa. V dňoch 28. a 29. 11. 2022 sa v Jasnej stretnú zástupcovia Úradu vlády SRÚradu pre územné plánovanie a výstavbu SR. Uvedené inštitúcie poskytli záštitu podujatiu. S množstvom ďalších odborníkov z praxe sa zamerajú na predstavenie pripravovaných zmien a aktuálne výzvy v stavebnej legislatíve v slovenskom aj európskom rozmere.

 

 

Medzi prednášajúcimi sa predstaví množstvo odborníkov z praxe. Stretnúť môžete napríklad Pavla Kováčika, prezidenta Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska, Mária Glosa z Národnej asociácie realitných kancelárií Slovenska či Mareka Perdíka, predsedu Združenia pre lepšiu správu bytových domov. Nebudú chýbať ani zástupcovia advokátskych kancelárií špecializujúcich sa na problematiku stavebnej legislatívy – Peter Kotvan z Advokátskej kancelárie Kotvan, ktorý je zároveň odborným garantom EPI konferencie, Matej Košalko z Allen & Overy Bratislava či Tatiana Prokopová zo Squire Patton Boggs s.r.o.

Konferencia ponúka priestor pre  inšpirácie, spoločnú diskusiu a networking – či už s tvorcami príslušných zákonov, zástupcami právnej obce či firmami z praxe.

Viac informácií o konferencii nájdete na: https://konferencie.profivzdelavanie.sk/2022/stavebne-pravo/

 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube