Author photoAdrian Gubčo 10.04.2018 08:30

Construction update: Bytový dom Račianska, 03.04.2018

Na Račianskej ulici č. 20 sa dokončuje prvá časť rekonštrukcie staršieho objektu, ktorý sa premenil na projekt pod názvom Bytový dom Račianska. Z nenápadnej budovy sa premenil na veľmi vkusný doplnok tejto rušnej ulice.

Projekt, za ktorým stál investor Lofty Kominárska, priniesol na trh 26 bytov, vypredali sa všetky. Developer zdôrazňoval tradičné materiály (tehlu), vysoké stropy, dostupnú lokalitu a vysokú úroveň štandardu a architektúry, za ktorou stojí jedno z popredných bratislavských a slovenských štúdií, GutGut. Byty sa realizáciou francúzskych okien viac presvetlili, v niekoľkých prípadoch boli nahradené aj pôvodné balkóny, čo umožnilo zväčšiť dispozície. Balkóny sú každopádne zachované na dvorovej časti fasády s výhľadom do zeleného vnútrobloku. Okrem bežných bytov vznikli na najvyššom podlaží aj dva exkluzívne, ktoré neboli ponúkané v bežnom predaji. Na týchto bytoch sa očividne ešte pracuje.

Developer zveril v tomto projekte dôveru vo veľmi kvalitný a skúsený architektonický tím a spolupráca sa očividne osvedčila - GutGut by mal aktuálne pracovať aj nadstavbe objektu, ako aj na premene susedného objektu, niekdajšej Tlačiarne Svornosť, ktorá by sa mala stať jedným z mála bratislavských projektov loftového bývania. Aktuálne by malo prebiehať vypratávanie starej budovy, plné spustenie rekonštrukcie, prestavby a predaja bytov ešte nie je známe.

Každopádne, ide o príkladný postup obnovy objektov a Bytový dom Račianska, ako aj Lofty Kominárska, sa vďaka tomu stanú ozdobou Račianskej ulice a pripomienkou jej industriálnej minulosti.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Lofty Kominárska

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube