Author photoAdrian Gubčo 21.09.2018 08:30

Construction update: Bezručova Residence, 13.9.2018

Komplex Okresnej sociálnej poisťovne a neskôr nemocnice na Bezručovej ulici získava pôvodnú tvár. Developer Bezručova Invest pokročil s prestavbou dvoch objektov, tvoriacich projekt, natoľko, že si môžeme opäť vychutnať funkcionalistickú krásu a eleganciu jednej z najvýznamnejších pamiatok v tomto smere v Bratislave.

Pôvodná nemocnica zanikla v roku 2005 a od tej doby takmer desaťročie chátrala, a to napriek umiestneniu v jednej z najprestížnejších štvrtí v Bratislave. V roku 2015 sa spustila rekonštrukcia, po ktorej sa "Bezručka" premení na polyfunkčný súbor s bývaním, kanceláriami a obchodnými prevádzkami, vrátane niekoľkých zdravotníckych.

V Bezručova Residence sa bude nachádzať 117 bytov, 4.500 metrov štvorcových kancelárii a v podzemnej garáži vznikne 199 parkovacích miest. Cenovkami patrí (alebo patril) projekt medzi najdrahšie v Bratislave, záujem je napriek tomu veľký. Dokončenie sa očakáva na začiatku roka 2019.

Prestavba časti projektu pod popisným číslom Bezručova 3 spôsobila onoho času veľké kontroverzie, keď developer zrovnal časť objektu so zemou, aby mohol vybudovať podzemný parking. Širokú verejnosť zrejme šokoval pohľad na rozsiahlu vybúranú časť pôvodnej budovy, dnes je však táto diera vyplnená a po celkovom dokončení bude nerozoznateľná od zachovaných častí budovy. Na ostatných častiach komplexu sa zdá, že sa developer veľmi úzkostlivo snaží o rekonštrukciu pôvodného stavu a výzoru. Architektami rekonštrukcie sú kancelária RULES a Dušan Dinaj.

Po dokončení projektu sa v podstate zrevitalizuje celý mestský blok, čo prispeje aj k oživeniu okolia. Lokalita, prezývaná aj Dunajská štvrť, patrí k najkrajším v Bratislave a podľa toho postupne rastie aj jej úroveň. Dobudovanie Bezručovej bude ďalším impulzom, vďaka ktorému sa štvrť eleganciou vyrovná centrálnym častiam hociktorej európskej metropoly.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Hlavné schodisko opätovne získalo svoj charakteristický exteriérový vzhľad.
  • Bezručova 3 bola dobudovaná a nadstavaná štýlovo vhodnejšou nadstavbou oproti minulosti.
  • Finišuje sa už aj na bočných fasádach, postupne pribúda aj obloženie na prízemí.
  • Pohľad od Lomonosovovej.
  • Zdroj: Bezručova Invest

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube